-
Kalp ve damar hastalıkları tüm dünyada en önde gelen ölüm sebebini oluşturuyor. Öyle ki her üç ölümden biri kalp hastalığına bağlı oluşuyor. Kalp ve damar hastalığı tanısı konulan kişiler bu durumu dünyanın sonu olarak görebiliyor. Oysa etkili tedavi ve sağlıklı yaşam tarzı değişikliğiyle uzun yıllar yaşamak mümkün.
-
Ancak bunun için tüm kalp hastalarının yaşamları boyunca kesinlikle uzak durmaları gereken alışkanlıklar var. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Karabulut, kalp hastalarının kaçınmaları gereken 10 hatalı alışkanlığı HABERTURK.COM okuyucuları için anlattı.
-
1. Sigara içmek: Kalp hastalığı gelişimi için en önemli etkenlerden birini oluşturuyor. Örneğin stent takılan hastalarda sigara stent tıkanma riskini ikiye katlıyor. İçilen her sigara ile bypass ameliyatına bir adım daha yaklaşılıyor. Kalp hastası iseniz sadece sigara değil, puro, pipo ile nargile gibi tüm tütün ürünlerinden uzak durmanız gerektiğini unutmayın.
-
2. İşlenmiş hazır et ürünlerini tüketmek: Salam, sosis, jambon, sucuk gibi tuz ve katkı madde oranı yüksek gıdaların kalp hastalığı riskini artırdığı yapılan çalışmalarla net olarak gösterildi. Bu nedenle eti taze olarak tüketin, miktar olarak günlük 100 gramı geçmeyin. Sakatat ürünleri de içerdikleri yüksek kolesterol nedeniyle kalp hastalarının uzak kalması gereken ürünler arasında yer alıyor.
-
3. Tuz tüketimini artırmak: Özellikle kalp yetersizliği veya yüksek tansiyon sorununuz varsa, tuzdan uzak durmalısınız. Sofraya tuzluk koymayın ve günlük tuz tüketimini bir silme çay kaşığı ile sınırlandırın. Bu kısıtlama bütün tuzlar için geçerli olmalı. Çünkü himalaya, okyanus, kaya ve rafine edilmiş tuzların hepsi fazla tüketildiklerinde kalp ve damarları olumsuz yönde etkiliyor.
-
Son Dakika
-
Canlı Yayın
-
Keşfet
- Gündem
- Ekonomi
-
Dünya
- Spor
- Magazin
-
Gastro
-
Kadın
- Sağlık
-
Yazarlar
-
Yaşam
-
Çocuk
- Teknoloji
-
Kültür Sanat
-
Röportajlar
-
Kısayol
-
Grafik Haber
- Galeri
- Video
- Akıl Oyunları
-
Yerel Haberler
- Servisler
- Portallar
-
Hafta Sonu
- 7x24
-
Vefat
-
Künye
Copyright © 2020 - Tüm hakları saklıdır.
Habertürk Gazetecilik A.Ş.
Habertürk Gazetecilik A.Ş.
YORUMLAR