Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Beşiktaşlı futbolcular İbrahim Farhadli'ye destek oldu

        GAZETE HABERTÜRK

        İbrahim Farhadli, İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği’nde yüksek lisans yapmak için geldiği Türkiye’de lösemiye yakalandı. Beşiktaş ve siyah beyaz renklerin âşığı olan genç için doktorlar “Kısa sürede ölebilir” dedi. Yakınlarının konser organizasyonu düzenleyip yardım topladığı Farhadli’ye Beşiktaşlı futbolcular, videolu mesajla destek verdi. Farhadli’nin tedavi süreci oldukça sıkıntılı geçti. Öğrenci olduğu için Türkiye’de isteğe bağlı genel sağlık sigortası yaptırma hakkı bulunduğundan habersiz olan Farhadli, gittiği devlet hastanelerinden geri çevirildi. Farhadli’nin yaşadığı sıkıntıları anlatan ağabeyi İsmail Farhadli, “Sadece bir haftalık tedavi ve kemoterapi için 40 bin dolar ödemek zorunda kaldık” dedi.

        SEVDİĞİ TAKIM UMUT OLDU

        Lösemi hastalığına yakalanan Farhadli’nin yardımına yakınları koştu. Önce kendi aralarında para toplayan arkadaşları daha sonra ülkelerinde konser organizasyonları, kermesler düzenledi. Yardım kampanyaları sürerken Farhadli’yi çok sevdiği Beşiktaşlı futbolcuların çekip gönderdiği videolar ayakta tuttu. Beşiktaşlı futbolcular Mario Gomez, Olcay Şahan, Gökhan Töre, Tolga Zengin, “En kısa zamanda iyileşip yanımıza geleceksin” diyerek seslendikleri videoları Farhadli’ye gönderdi. Ağabey Farhadli bu videolar için “İbrahim’e yarım kemoterapi gibi oldu” dedi.

        MAÇA DAVET ETTİLER MORAL VERDİLER

        Beşiktaşlı futbolcular, hazırladıkları videolarda “Geçmiş olsun” mesajıyla birlikte üniversiteli genci, Beşiktaş maçına davet etti. Mario Gomez: Umarım en kısa zamanda iyileşeceksin. Sana bol enerji gönderiyorum. Başaracaksın. Olcay Şahan: İbrahim çok çok geçmiş olsun. En yakın zamanda sağlığına kavuşacaksın ve seni burada görmek istiyoruz. Gökhan Töre: Çabuk iyileşmen dileğiyle dualarımız seninle. Tolga Zengin: Biz sana inanıyoruz. Sen de kendine inan. İnşallah iyileştikten sonra en kısa zamanda seni aramızda görmek istiyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ