Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Cinsel Sağlık Düzenli seksin faydaları
        1

        Düzenli olarak seks yapmanın ne tür faydaları olduğunu biliyor muydunuz? İşte sağlığı olumlu yönde etkileyen düzenli seksin, şaşırtıcı faydaları...

        2

        Daha az stres Yapılan bir araştırmada, haftada ikiden fazla seks yapan çiftlerin toplum içinde konuşma yapmak gibi stresli durumlarla daha kolay başa çıktığını gösteriyor.

        3

        Seks esnasında endorfin ve oksitosin salgılandığını ve bu iyi hissettiren hormonların beyindeki zevk noktalarını hareket geçirerek samimiyet ve rahatlama duygularını uyandırdığı belirtiliyor.

        4

        Endişe ve depresyon duygusu ise uzaklaşıyor.

        5

        Daha az ağrı Orgazm sonrasında salgılanan hormonların ağrıyan bir sırtı ya da zonklayan başa iyi geliyor. Migrenden muzdarip kadınların yarısı, seksten sonra daha az ağrı çektiğini söylemiş.

        6

        Orgazm sırasında salgılanan endorfinin morfine çok benzeyen bir şekilde ağrıları dindiriyor.

        7

        Daha az hastalık: Hapşırmak, öksürmek ve sürekli akan bir burun hiç de seksi değildir. Ama seks yaparsan grip ve nezleden kurtulursun!

        8

        Seks yapan insanlarda daha yüksek seviyede immünoglobülin A(IgA) antikoru bulunuyor. Hastalıklarla mücadele eden bu antikorlar, vücudu grip ve nezleden koruyor.

        9

        Daha genç bir görünüm Aynı partnerle düzenli olarak (haftada ortalan 4 kez) seks yapanlar, gerçekte olduğu yaştan 7 ile 12 yaş arası daha genç gösteriyormuş.

        10

        Düzenli olarak seks yapmak, vücutta testosteron ve östrojen üretimini arttırıyor. Bu hormonların vücuda gençlik ve canlılık verdiğini biliniyor.

        11

        Regl döneminde daha az kramp: Bir kadın orgazma ulaştığında uterusu gerilir ve krampa yol açan etkenler ortadan kalkar. Uterus bölgesindeki gerilmeler kanın daha çabuk akmasını ve reglin daha erken bitmesini de sağlar.

        12

        Regl döneminde yatay pozisyona geçmek çikolata kisti riskini de azaltıyor.

        13

        Daha biçimli bir vücut: Seansın uzunluğuna göre değişmekle birlikte, seks yaparak 85-250 arası kalori yakabilceğiniz belirtiliyor.

        14

        Kardiyologlar yürüme bandında orta seviyeli bir egzersiz yapmakla seksi eşdeğer tutuyor. Seks yapmak vücudunuzuda şekillendirir. Seks yaparken karın, kalça ve sırt kaslarınızda çalışıyor.

        15

        Kısa not: 20 sene boyunca 900 erkeği inceleme altına alan araştırmacılar, haftada en az 2 kez seks yapanların kalp krizi geçirme riskinin daha düşük olduğunu görmüş.

        16

        Ayda bir kez veya daha az seks yapanların ise kriz geçirme riski daha yüksekmiş.

        17

        Düzenli olarak sevişmek, erkeğin prostat kanseri olma riskini de azaltır: Sık sık boşalan bir erkeğin(yalnız ya da partneriyle birlikte) üreme fonksiyonlarının sağlıklı çalışacağını ve kansere yol açan maddelerin vücuttan atılacağını söylüyor. Mynet

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ