Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetikte üç boyutlu (3D) simülasyonun faydaları!

        Günümüzde hızla artan trendlerinin arasında estetik yöntemlere talep hızla artıyor.Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Sümer, günümüzün en gözde estetik uygulamasının yeni nesil estetik olduğunu söylüyor.

        Güzel ve dinç görünen bir yüz ile karşısındakini etkilemek, ilk tanışmada hafızalarda iz bırakmak isteyen kadın ve erkekler estetik kliniklere koşuyor.Op. Dr. Onur Sümer,dış görünümün günümüzde erkekler için de kadınlar için de, özgüven, sosyal statü, ikili ilişkiler ve mutluluk açısından önemli olduğunu vurguluyor ve bu nedenle estetik müdahalelerin gelişen bilim ve teknolojinin yardımı ile her geçen gün arttığını belirtiyor.

        REKLAM

        “Toplumsal ilişkilerde ilk tanışma, karşılaşma ve ilk görüş çok önemlidir. Bakımlı ve güzel bir yüz, dinç fiziksel görünüm her zaman pozitif bir başlangıçtır" diyenOp. Dr. Onur Sümer, üç boyutlu simülasyon hakkında bilgi verdi.

        3 BOYUTLU (3D) SİMÜLASYONUN FAYDALARI

        "Estetik cerrahi ve cerrahi olmayan yöntemler, hızla gelişen teknoloji ile birlikte biz plastik cerrahlarave hastalarımıza, düne kadar tahmin dahi edemeyeceğimiz olanaklar sunmakta. Bizlere düşen isehızla gelişen araçları ve yöntemleri takip etmek ve bunları doğru bir şekilde kullanmak.Üç boyutlu hasta simülasyon cihazları son senelerde sektörümüze dahil olmakla beraber artık boyutatlamış durumda. Çok kolay bir uygulama ile (yüz ve meme için tablet ile hastanın 180 derecelikgörüntüsünü tarayarak) birkaç dakika içerisinde hastamızın istediği vücut bölgesinin üç boyutluresmini çıkartabiliyoruz. Yüz bölgesinde işlem düşünülüyor ise burun, dudak, göz, şakak, gıdı, kaş gibiyani yüzün tüm alanlarında ameliyatlı ve ameliyatsız yöntemlerden sonraki halini hasta ile kararverebiliyoruz.

        Meme büyütme ameliyatlarında kullanacağımız protezleri alternatifleri ile beraber inceleyipolabilecek sonuçları ameliyat öncesinde hastalarımıza gösterebiliyoruz. Sistem en uygun protezlerisaptıyor ama tabii ki cerrah olarak biz nihai kararımızı veriyoruz.

        SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜ İLE OPERASYON SONRASINI GÖRÜN

        Vücudun herhangi bir bölgesinde operasyon düşünüyorsak; tablet ile taramayı bu kez 360 derecehasta etrafında dönerek yapıyor ve ilgili bölgede ameliyat sonrası görüntüye oldukça yakın bir sonucu sanal gerçeklik gözlüğü ile hastamıza gösterebiliyoruz.

        Daha önceki simülasyon aygıtlarına üstünlüğü; kullanımının son derece basit olması, sadece tabletinizile gerçekleştirebiliyor olmanız (yani ev gezmesinde dahi uygulayabilmeniz) ve hastanın takacağı sanal gerçeklik gözlüğü sayesinde o anda üç boyutlu olarak yüz için aynaya bakıyormuş gibi sonucu görebilmesi yada aşağıya baktığında memelerinin görüntüsünü izleyebilmesi. Yani aynı zamanda çok eğlenceli birortamda hasta muayenelerimiz gerçekleşmekte, hastanın o anki mutlu halini daha ameliyatöncesinde görebilmekteyiz.

        Yapılan araştırmalar, bu ön simülasyon çalışmalarının ve sonrasındaki ameliyat sonuçlarının arasında, yüzde 90 civarında benzer sonuç vermekte olduğunu ve aynı şekilde hasta memnuniyetinin de yüzde 90seviyesine ulaştığını gösteriyor.

        REKLAM

        Bu simülasyon sistemi hasta memnuniyetini arttırıp hastanın kaygılarını azaltmakla beraber, bizegireceğimiz işlemler için bir klavuz olması yönünden birçok avantaj sağlıyor. Tüm bunlara rağmentabii ki hastalarımızı kişilerin doku yapılarının ve fizyolojilerinin farklı olduğu ve ameliyat sonucununyapılan simülasyon ile birebir olmayacağı hakkında bilgilendiriyoruz.

        Bu sistem ile hastalarımızın endişelerinin azalması, olabilecek sonuçları öngörebilmesi vebeklentisinin bizim aklımızda olanlar ile örtüşmesi halinde işlemlere daha rahat girebilme olanağınasahip oluyoruz. "

        SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜ AVANTAJLARI

        • Gerçek kamera çekimi görüntüleri üzerinde çalışma yapar.
        • Uygulama sonrası nasıl görüneceğinizi gösterir.
        • Sonuca çok yakın sonrası görüntünüzü yakalarsınız.
        • Çıkan sonuca müdahale edip, istemediği şeyleri söyleyebilirsiniz.
        • Sonrasında nasıl görüneceğinizi bildiğiniz için olumlu ve kaygısız olarak operasyona girersiniz.
        • Sanal gerçeklik gözlüğüyle 3 boyutlu olarak kendinizi görürsünüz.
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ