Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Türk Hava Yolları'ndan 'Flying Doctor' projesi

        Türk Hava Yolları (THY) Uçak İçi Eğlence Sistemi'nde sağlıklı bir uçuş için, uçuş öncesinde, sırasında ve uçuş sonrasında yapılması gerekenleri bir çatı altında topladı.

        Haber Merkezi'nden Gökhan Artan imzalı habere göre; "Fly Good Feel Good" adı verilen projede uçuş öncesi hazırlıktan kabin egzersizlerine, uyku düzeninden yoga ve meditasyona kadar uçak seyahatini etkileyecek konuda yolculara videolar eşliğinde bilgi veriliyor. Her bir konu, Dr. Halit Yerebakan öncülüğünde alanında uzman kişilerce ele alınıyor ve yolcuların uçuş deneyimine yönelik öneriler detaylı bir şekilde anlatılıyor.

        BİLGİLENDİRİCİ VİDEOLARA YENİLERİ DE EKLENECEK

        REKLAM

        Projenin ilk aşamasında, Uçak İçi Eğlence Sistemi üzerinden ulaşılabilecek 9 bilgilendirici video; bebek ve çocuklarla uçuş, uçuş sırasında beslenme, hamilelikte uçak seyahati, jetlag'in etkilerini azaltma, uçuş sırasında burun ve kulak tıkanıklığının önlenmesi, uçuş sırasında yapılabilecek egzersizler gibi farklı konu başlıklarında tavsiyeler içeriyor. İlerleyen dönemlerde, bu videolara yenileri ekleneceği duyuruldu.

        DOKTORLAR MİL KAZANACAK, THY DOKTORLARDAN DESTEK ALACAK

        Doktorlar için Smiling Doctors adı verilen bir projesi faaliyette olan THY, 'Fly Good Feel Good' uygulaması kapsamında da 'Flying Doctor' uygulamasını da hayata geçirdiğini duyurdu. Gönüllülük esasına dayalı olan uygulamada diplomalarıyla sisteme kaydolan doktorlar seyahatlerinden mil kazanacak ve uçuş esnasında doktor ihtiyacı doğduğunda uçakta olan sisteme kayıtlı doktorlardan direkt destek istenebilecek. Projede ele alınan konular, yolcuların sadece uçuş esnasında değil seyahatlerinin tamamında ihtiyaç duyabileceği detayları içeriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ