Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Charlie Gard'ın Amerika'daki tedavi talebini AİHM de reddetti
        1

        Ölümcül hasta bebek Charlie Gard'ın ailesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) yaptıkları başvurunun reddedilmesi sonucu perişan durumda.

        2

        Bu gelişme, minik Charlie'nin yaşam desteğinin kapatılacağı anlamına geliyor.

        3

        Chris Gard (32) ve Connie Yates (31) çifti, nadir bir genetik rahatsızlığı ve beyin hasarı olan 10 aylık oğulları Charlie'yi tedavi ettirmek için ABD'ye götürmek istiyordu.

        4

        Londra'daki Great Ormond Street adlı çocuk hastanesindeki Charlie'yle ilgilenen doktorlar ise bebeğin "asil" bir şekilde ölmesini istediklerini belirttiler.

        5

        Londra'da yaşayan çift, oğullarını Amerika'ya götürebilmek için yaklaşık 1.4 milyon Sterlin topladı. Ancak birkaç duruşma sonrasında mahkemeler doktorların lehine karar verdi.

        6

        Great Ormond Street hastanesindeki bir doktor Amerika'daki tedavinin deneysel olduğunu, Charlie'ye yardımcı olmayacağını söyleyerek bebeğin yaşam desteğinin durdurulması gerektiğini söyledi.

        7

        İngiltere'deki hukuk savaşını kaybeden çift, AİHM'e başvurdu. Ancak salı günü mahkeme bu başvuruyu da reddetti. Böylece bebeğin yaşam desteğinin durdurulacağı kesinleşti.

        8

        AİHM, mevcut kararın yedi yargıç tarafından verildiğini, bu kararı bozamayacaklarını gerekçe olarak gösterdi.

        9

        Uzmanlar, Amerika'daki tedavi henüz deneysel düzeyde olduğunu ve Charlie'ye bir faydası olmayağını öne sürüyor.

        10

        Bu karara sosyal medyadan tepkiler yağdı

        Hastaneden yapılan açıklamada, Charlie'nin ailesinin duyduğu üzüntüye vurgu yapılarak, bundan sonra Charlie ile ilgili yapılacak işlemlerin dikkatle planlanacağı ve tedavisinin süreceği belirtildi.

        11

        Mahkemenin verdiği karara sosyal medyada çığ gibi yorum yağdı. Herkes Charlie'nin hayatının kurtarılması ihtimalinin hiçe sayıldığı fikrini paylaşıyor.

        12