Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Güvenli iş, sağlıklı işçi

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, 19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi'nin 11-15 Eylül 2011 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirileceğini bildirdi.

        Özer, yaptığı yazılı açıklamada, çalışma hayatının en temel sorunlarından birisi olan iş sağlığı ve güvenliğinin uluslararası alanda değerlendirildiği en önemli organizasyonun Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi olduğunu belirtti.

        Kongrenin 1955 yılından bugüne kadar dünyanın çeşitli ülkelerinde yapıldığını hatırlatan Özer, kongrenin İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezi'nde düzenleneceğini kaydetti.

        Kongrenin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde, ILO ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Kuruluşları Birliğinin katkılarıyla gerçekleştirileceğini belirten Özer, kongrenin sloganının ''Sağlıklı ve Güvenli Bir Gelecek İçin Küresel Güvenlik Kültürünü Oluşturalım'' olduğunu ifade etti.

        Kongrenin, iş sağlığı ve güvenliği araştırmacıları ve uygulayıcıları, devlet yöneticileri, politika belirleyiciler, sosyal güvenlik kuruluşları ve bu alanda aktif çalışan işçi ve işveren örgütleri arasında, iş sağlığı ve güvenliği konusunda iyi uygulama örneklerinin paylaşımı ile yeni teknolojiler ve işbirliği çabaları için zemin oluşturacağına işaret eden Özer, kongrenin, iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi ile çalışanların korunmasına da katkı sağlayacağını vurguladı.

        Özer, kongrede ayrıca, iş sağlığı ve güvenliğini geliştirmek amacıyla yeni bilgi ve uygulamaların paylaşımı için forum oluşturulması, işbirliği için ilgili taraflar arasında bağlantıların ve ortaklıkların kurulması, güçlendirilmesi ile iş sağlığı ve güvenliği konusundaki bilgilerin geliştirilmesi ve stratejilerin, iyi uygulamaların paylaşımı için bir zemin oluşturulmasının hedeflendiğini belirtti.

        Kasım Özer, kongrenin ana temalarının, ''İş sağlığı ve güvenliğine kapsamlı, planlı ve önleyici yaklaşımlar, İş sağlığı ve güvenliğine sistem yaklaşımı, İş sağlığı ve güvenliğinde sosyal diyalog, ortaklıklar ve yenilikler, Küresel ekonomi ve değişen iş dünyasında ortaya çıkan yeni güçlükler'' olduğunu bildirdi.

        Kongre kapsamında, ana ve teknik oturumlar, sempozyumlar, konuşmacı köşeleri, poster sunumları, uluslararası film ve multimedya gösterileri, eğitim kursları, çalıştaylar ve özel toplantılar ile 6. Uluslararası Bölgesel İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı'nın gerçekleştirileceğini ifade eden Özer, teknik oturumlarda uluslararası ve ulusal düzeyde 286 konuşmacının sunum yapacağını, 646 adet posterin de kongre katılımcılarına gösterileceğini kaydetti.

        Uluslararası Film ve Multimedya Festivali kapsamında ise iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yaklaşık 200 filmin katılımcılara kongre süresince gösterileceğini belirten Özer, kongre ile ilgili tüm detayların ''www.safety2011turkey.org'' adresinde yer aldığını duyurdu.

        Dünya Kongresi ile eş zamanlı olarak bir de Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı'nın tertip edileceğini kaydeden Özer, Haliç Kongre Merkezi'nde oluşturulacak stant alanlarında iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tüm kurum ve kuruluşların hizmet ve ürünlerini sergileyebileceğini ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ