Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlık Müdürü'nün zor anları VİDEO

        Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, merkezi Erzurum'da olan 182 Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden Afyonkarahisar'dan da randevu alabileceğini tanıtmak için kameralar karşısına geçti.

        İlk olarak sistemin yararını anlatan Sağlık İl Müdürü Yemenici, kendisine ait cep telefonu ile 182'yi arayarak randevu talebinde bulunmak istedi. Yemenici, 182'yi çevirdiğinde ilk olarak bir ses kaydı ile karşılaştı ve ardından da ilgili operatörden randevunun nasıl alınacağını anlatmak için görüşmeye başladı.

        182 Merkezi Hastane Randevu Sistemi'ndeki operatör, ilk olarak Sağlık İl Müdürü Yemenici'ye adını ve soyadını sordu. İsminin Necip Yemenici olduğunu söylemesinin ardından operatördeki kişi, soyisim kısmını ilk olarak 'Eminci' ikinci olarak da 'Emenci' olarak algıladı. Operatördeki kişi, durumun sistemden kaynaklandığını ileri sürerek, randevu işlemini daha sonra yapmasını önerdi. Bunun üzerine Yemenici, durumu toparlamak için sistemde bir sorunun olup olmadığını sordu. 'Evet' yanıtını alan Yemenici, daha sonra arayacağını söyleyerek telefonu kapattı.

        Daha önce randevu alabildiğini söyleyen Yemenici, bu kez sistemden kaynaklanan bir sıkıntı nedeniyle randevu alamadığını söyleyerek durumu toparlamaya çalıştı.

        Yemenici daha sonra sistemin nasıl işlediğini teorik olarak aktardı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ