Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlam 2 böbreğini de aldılar

        Fırat Üniversitesi'ne bağlı Fırat Tıp Merkezi Hastanesi'ne halsizlik şikayeti ile giden Sevcan Yılmaz (23) yapılan biyopsi sonucu böbreklerinin kanser olduğu iddiasıyla ameliyata alındı. Ameliyata alınan genç kızım iki böbreği de kanserli olduğu gerekçesi ile alındı. Alınan böbrekler yapılan tetkikler sonucu kanser olmadığı belirtildi. Fırat Tıp Merkezi Başhekimi Doç.Dr. İrfan Kaygusuz yaptığı basın açıklamasında, hastanın birinci ayda hasteneye başvurduğunu belirterek, burada hastaya yapılan ultrasografi'de her iki böbrek de kitle tespit edildiğini ve hastanenin Nefroloji Kliniği'ne sevk edildiğini söyledi. Kaygusuz, "Nefroloji kliniğinde bir takım tetkikler yapılmış, her iki böbrek de kitlelerin görülmesi üzerine hasta üroloji kliniğine devir edilmiş. Hastanın ameliyet öncese e-mar görüntülerinde de, her iki böbrekte kitle olduğu rapor edilmiş ve biopsi önerilmiş ve yapılmış hastanın kesin tanısı konmaya çalışılmış. Biopsi sonucu özel bir Patoloji Kliniği'ne gitmiş, gelen sonuca göre sol böbrek de kanser olduğu tespit edilmiş. Bunun üzerine hastanemizin üroloji kliniğinde hastanın 07.08.2008 tarihinde her iki böbreği alınmış. Olay yargıya intikal ettiği için çok fazla detaya girmek istemiyorum. Konuyla ilgili Başhekimlik ve Rektörlük bir inceleme başlatacak" dedi.

        Fırat Tıp Merkezi'nde halen tedavisi devam eden Sevcan Yılmaz ise, birden bire başdönmesi halsizlik olduğunu belirterek, Arıcak'dan Elazığ Devlet hastanesine geldiğini söyledi. Yılmaz, "Fırat Tıp Merkezi'ne sevk edildim. Burada bir ay yatarak böbreklerden parça alınıp kist olduğunu söyleyip, Böbreğinin alınacağını söylediler. Babam köyden geldikden sonra beni ameliyata aldılar. Bana bir böbrek alınacak dediler,ama ameliyat'dan çıktıkdan sonra iki böbreğimin alındığını görünce hayallerim yıkıldı" dedi.

        Baba Abdullah Yılmaz ise, doktorları mahkemeye verdiğini belirterek, "Bir doktora ameliyat için 150 YTL verdim. Kızım için ameliyat için bıçak parası verdim. Rica ettim sol böbreği alıyorsunuz sağı bırakın dedim. Ama dinlemedi. İki böbreği birden alındı. Ben davacıyım çocuğumun böbreğini getirip taksınlar" dedi.

        Başhekim İrfan Kaygusuz'un parçanın dışarda özel bir klinikte incelendiği iddasına karşı çıkan Baba Abdullah Yılmaz, parçanın hastanede yapıldığını ayrıca bunun için de yine 100 YTL para verdiğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ