Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Fenilketonürili çocuklara yardım

        HABERTURK / SAĞLIK HABERLERİ SERVİSİ

        Kahramanmaraş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün sosyal belediyecilik alanında yapmış olduğu çalışmalar kapsamında ilimizde fenilketonüri hastalığı olan çocuklara daha önce başlattığı özel gıda yardımına üçer aylık periyotlarla devam ettikleri belirtildi.

        Fenilketörinürili çocuklara gıda dağıtım törenine katılan Kahramanmaraş Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakcı, sosyal belediyecilik alanında hiçbir hizmetten kaçınmadıklarını söyledi.

        Başkanvekili Kabakcı yaptığı açıklamada: “Fenilketonüri hastalığı olan kardeşlerimiz özel gıdalara ihtiyaç duyuyorlar. Maddiyat olarak pahalı olan bu özel gıdaları, belediye olarak biz sağlıyoruz. Maddi durumu müsait olmayan ve bu hastalığa yakalanan çocuklarımıza ücretsiz olarak bu özel gıdaları dağıtıyoruz. Ekim ayında başlattığımız 'Özel Çocuklar Özel Gıda istiyor' sloganıyla gıda yardımlarımız devam ediyor” diye konuştu.

        Kahramanmaraş Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Yaşar Kaymak, hastalığın çocukların beslenmesi ile ilgili olduğuna dikkat çekerek, bundan dolayı bu tür yardımları üçer aylık periyotlarla yaptıklarını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ