Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Bitki çayını nasıl içiyorsunuz?

        HABERTURK.COM / SAĞLIK HABERLERİ SERVİSİ

        Birçok bitkinin sayısız faydaları olmasına rağmen sırf faydalı olduğu için bilinçsizce ve yanlış şekilde bitki çayı tüketmek bitkilerden alınacak faydayı engelliyor.

        Prof. Dr. Erdem Yeşilada, herhangi bir analizden geçirilmeden gelişi güzel bir şekilde hazırlanan ve açıkta satılan karışım çayların sağlığa yarardan ziyade zarar verebileceğini söyleyerek uyarıyor; “Sağlığınız için güvenilir firmalar tarafından üretilen ambalajlı bitkileri tercih edin”

        Uzmanlar tedavi edici ve koruyucu özelliklere sahip bitki çaylarının doğru ve bilinçli olarak tüketilmesinin insan sağlığı üzerindeki etkisi konusunda uyarıyor. Bitkilerin doğru kullanımıyla ilgili bilgiler paylaşan Prof. Dr. Erdem Yeşilada, açıkta satılanbitkisel ürünleri yeterince iyi tanımadığımız için yanlış bitki satın alma ihtimalinin yüksek olduğunu ve buna bağlı olarak da beklenilen yararı sağlayamadan zararlı etkilere yol açabildiğini söyledi.

        Güvenilir firmalar tarafından üretilen ambalajlı bitkisel çayları tercih etmemiz gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Yeşilada, ayrıca ambalajlı bitkilerin depolama koşullarının gıda güvenliği sistemlerine uygun olduğunu, hammaddelerin üretime geçmeden önce birçok analizden geçirilerek özel olarak formüle edildiğini, pektisitlerden arındırılmış ve sterilize edilmiş olduğunu, dolayısıyla etkilerinin dahasağlıklıolduğunu ve güvenle tüketilebileceğini söyledi.

        Açıkta satılan bitkilerin bir standardı olmadığını ve bu konuda yeterli bilgisi olmayan kişilerce çevreden toplandıklarını söyleyen Yeşilada, “Herhangi bir analizden geçirilmeden gelişi güzel bir şekilde hazırlanan karışım çayların sağlığa yarardan ziyade zarar verebileceğini göz ardı etmemek gerekir.” şeklinde konuştu.

        Bu nedenle bu işin eğitimini almış kişiler tarafından satılan bitki çaylarını tüketmenin yerinde olacağına değinen Yeşilada, özellikle eczanelerde satılıp “Farmakalite” ibaresi bulunan, doğru zamanda toplanıp doğru kısımları içeren, özel ambalajının içinde ışık, su ve hava geçirmeyen bitkilerin tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ