Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kalp Sağlığı Şah damarı yüzde 90 tıkalı ama...

        Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Servisi'nde şah damarı yüzde 90 tıkalı olan 79 yaşındaki bir hastanın damarı açılarak tedavi edildi.

        Uşak Devlet Hastanesi'ne göğüs ağrısı şikâyetiyle başvuran Azime Turan, Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Servisi'ne sevk edildi. Yapılan muayene sonucunda kalp damarlarında tıkanıklık hastalığı teşhisi yapıldı. Hastanın aynı zamanda halk arasında şah damarı olarak bilinen 'karotis arter' damarının da yüzde 90 tıkalı olduğu tespit edildi. Hastaya aynı seansta Kalp Damar Cerrahi uzmanları Dr. Gökhan Saçkan ve Dr. Türkan Demir tarafından iki ameliyat birden yapıldı.

        Uzm. Dr. Gökhan Saçkan, yapılan ameliyatlarla koroner arter damar tıkanıklığını önlediklerini karotis arter ile de gelişebilecek felç olaylarına karşı tedbir aldıklarını söyledi. Saçkan, "Hastanın önce şah damarı olarak bilinen karotis arter damarını açtık. Bu ameliyat sonrasında hastaya koroner baypas ameliyatı yapıldı. Ameliyat sonrasında herhangi bir sorun görülmedi. Hasta ameliyattan dört saat sonra solunum makinesinden ayrıldı. 12 saat sonra yürütüldü." dedi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ