Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme "Hz. Muhammed 2 öğün yerdi"

        Göksel GÜRSOY / ÇORLU (AHT)

        Çorlu'da konferansa katılan Prof. Dr. Canan Karatay, "Hz. Muhammed de 2 öğün yerdi. İbn-i Sina diyor ki, '2 öğün sağlık 3. öğün hastalıktır.' Sağlıklı yağ yiyerek kilo verebilirsiniz" dedi. Prof. Dr. Ahmet Aydın da, "Tatlandırıcılar da şişmanlığa, düşük tuz kullanımı ise kalp-damar hastalığına neden olmaktadır" diye konuştu.

        Tekirdağ Aile Hekimleri Derneği tarafından Çorlu'da düzenlenen konferansa Prof. Dr. Canan Karatay ve Prof. Dr. Ahmet Aydın konuşmacı olarak katıldı.

        "SAĞLIKLI YAĞ YİYEREK KİLO VEREBİLİRSİNİZ"

        Diyabet ve obezite hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Canan Karatay, "Diyetisyenler bana kızıyorlar, işitmediğim laf kalmadı, sık sık yemek yemek insülini arttırıyor. O zaman yağlanma artıyor. İbn-i Sina diyor ki, '2 öğün sağlık 3. öğün hastalıktır.' Hz. Muhammed de 2 öğün yerdi. Ben bunu hep söylüyorum. İleri yaşlarda tek öğün bile yetiyor. Az yiyeceğiz ve doğal, sağlıklı olanını. Kilo vermek kolay, aç kalan herkes kilo verebilir. Ama sonra ne oluyor? Metabolizmayı sağlıklı hale döndürmek önemlidir. Karbonhidratlar aşırı bir şekilde insülini yükseltir. Proteinler ise az yükseltir. Yağlar hiç yükselmez. Sağlıklı yağ yiyerek kilo verebilirsiniz. Trans yağlar tehlikelidir. Yağları bir tek insülin hormonu depo eder. O yüzden salgılanmasını önleyeceğiz" dedi.

        İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Beslenme ve Metabolizma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Aydın ise şunları söyledi:

        "Un, şeker ve kola manyağı olduk. Bir gıdanın raf ömrünü ne kadar arttırırsanız kendi raf ömrünüzü o kadar azaltırsınız. Hayvanlar artık doğal şartlarda beslenmiyor. Pazarda bulunan 100 üründen 60'ında tarım ilacı var. Zehirleniyoruz farkında değiliz. Sigara tüketiminde azalma var, ama kanser vakaları devam ediyor. Yetersiz beslenme var. Siz sistemi bozarsanız yağ oluşur. Panik atak eşittir şeker düşüklüğü. İnsülin şekeri yağa çeviriyor. Tatlandırıcılar da şişmanlığa neden olmaktadır. Yağlar vücudun enerji kaynağıdır. Sıcak yemeklerinizi doymuş yağlarla yapın. Kalp derneğinin gösterdiği yağları yiyin, müşterilerini arttırın. Kaymağı olmayan yoğurtları, ekşimeyen sütleri kullanmayın. Süt firmaları bana sayısız davalar açtılar. Süt içmezsek kemikler gelişmezmiş. Eskiden o zaman insanların kemikleri delik deşik olurdu. Mesela dereotu kalsiyum açısından en zengin. Günde 2 litre su içmemiz ve mutlaka K2 vitamini almamız gerekli. Çok sık yemeyin. 3 öğünü geçmesin. Beslenme hataları kanser nedeni gibi düşük tuz kullanımı da kalp-damar hastalığına neden olmaktadır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ