Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Sadece 560 gram!

        Can HACIOĞLU / ESKİŞEHİR (AHT)

        Eskişehir'de 5.5 aylık 560 gram olarak dünyaya gelen kız bebek, hastanede kuvözde özel bakıma alındı. Servis hemşiresi Burcu Çevik, bebeğe gözü gibi bakıyor.

        Eskişehirli İsmihan Koç ile Erkan Koç'un ikinci çocukları olarak dünyaya gelen ve henüz isim verilmeyen kız bebek, Eskişehir Devlet Hastanesi Kadın ve Çocuk Hastalıkları Servisi'nde özel bakıma alındı. Çocuk doktoru Ali Haydar Turhan, bebeğin yaklaşık 5.5 aylık ve 560 gram olarak dünyaya geldiğini belirterek, "Bebeğimiz 10 gün önce hastanemizde dünyaya geldi. Bebeğin hastanemizde dünyaya gelmesi ailesi ve onun için büyük şanstır. Hemen kuvözde bakıma alındı. Tedavisine başlanıldı. Çünkü başka yerlerde doğan çocuklar hastaneye gelinceye kadar yolda hayatını kaybediyor. Hastanemiz erken doğanlarda önemli bir merkez. Erken doğan bebeklerde beyin kanaması meydana geliyor ve bebek hayatını kaybediyor. Bu bebekte bu türden sorunlar yok, herşey iyi gidiyor. Erken doğan servisimiz çalışanları ile üzerimize düşeni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

        Hastanede henüz adı konulmadığı için ‘Koç' bebek diye isimlendirilen bebeğe gözü gibi bakan iki yıllık hemşire Burcu Çevik, "Gözümü bir an olsun bebekten ayırmıyorum. Bakımını itina ile yapıyorum. Beslenmesine ve temizliğine büyük önem gösteriyorum. İnşallah, yaşama tutunacak ve herşey normale döndüğünde onu annesine teslim edeceğiz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ