Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Testler Hazmı kolaylaştıran 10 altın kural
        1

        Her gün mutlaka tam tahıllı ekmek yiyin. Ekmek yerine bulgur, tam buğday gevreği, simit, kepekli bisküvi de olabilir.

        2

        Sabah veya akşamüzeri bir kase içinde şunları karıştırarak yiyin: 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi + 1 kuru erik + 1 tatlı kaşığı keten tohumu + 1 küçük kutu yoğurt veya süt + toz probiyotik + toz tarçın + 1 tam ceviz + 2 veya 3 badem.

        3

        Yağsız diyet yapmayın. Bağırsaklarınızın mutlaka bir miktar yağa ihtiyacı vardır. Salata veya sebzelerinizde zeytinyağı kullanın.

        4

        Mutlaka günde üç porsiyon sebze tüketin. Örneğin sabah kahvaltınıza domates, biber, maydanoz, yeşil veya kırmızıbiber ekleyebilir; öğlen bir tabak semizotu yemeği yiyebilir; akşam da karışık salata (içinde tüm yeşillikler, soğan, domates, közlenmiş patlıcan vs. olabilir) hazırlayabilirsiniz.

        5

        Her gün bir, iki bardak yoğurt tüketin. Bağırsaklarınız yoğurda bayılır!

        6

        Probiyotik kullanın. Bunları içeren yoğurtları tercih edebilir veya toz probiyotiklerden alıp yoğurdunuza takviye yapabilirsiniz. Kabızlığı sık yaşıyorsanız, düzenli probiyotik takviyesi almanızda fayda var.

        7

        Her gün yürüyüş yapın. Özellikle sabah kahvaltısından sonra evin içinde biraz yürüyün ve sonra tuvalete gidin.

        8

        Diyelim çok sıkıştınız ve bir türlü rahatlayamıyorsunuz. Size çok iyi gelecek bir makarna tarifimiz var: 1 tabak tam buğday makarnası haşlayın. Sosu için 1 kırmızı ve 1 yeşil közlenmiş biberi ince ince doğrayın. 1 domatesi rendeleyin, 1 tatlı kaşığı salçayla fesleğeni veya kimyon, karabiber ve sumağı karıştırın. Hepsini 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile tavada biraz pişirin. Makarnanın yanına roka, soğan, maydanoz ve nar ekşisi ile yeşil salata hazırlayın.

        9

        Her gün kendi belirlediğiniz saatte tuvalete gidin ve oturun. Orada kitap okumayı da deneyebilirsiniz. Mutlaka etrafınızda bunu yapan vardır.