Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika: Saraya girmeye çalışan kişinin ifadesi ortaya çıktı: Kraliçeyi öldürmek için buradayım - Güncel haberler
        1

        20 yaşındaki Jaswant Singh Chail, geçtiğimiz yıl Noel Günü'nde Kraliçe'nin bulunduğu Windsor Kalesi'ne girmeye çalışırken yüzünde maske ve elinde yayı ile yakalanmıştı.

        2

        Britanya'nın İhanet Yasası uyarınca suçlanan Chail'in saldırıyı planlamak ve kraliyet ailesine erişmek için aylar harcadığı söylendi.

        3

        Windsor Kalesi’nde güvenlik görevlisi olan bir memur verdiği ifadede, Chail'i ilk gördüğünde "Size yardım edebilir miyim?" diye sorduğunu, Chail'in ise "Kraliçeyi öldürmek için buradayım" yanıtını verdiğini belirtti.

        4

        Bunun üzerine saldırganın hızla etkisiz hale getirildiği açıklandı.

        Savcılık Chail'in yanında bulundurduğu yayın bir "Süpersonik X-yayı" olduğunu ve silahın ölümcül yaralara yol açma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

        5

        Chail, 1842 tarihli Britanya İhanet Yasası gereğince, Kraliçe'yi yaralamak veya öldürmekle tehdit etmek, silah bulundurmak ile suçlanuıyor.

        6

        Zanlının saldırı planından önce de bir video yayınladığı ve videoda "Bu, 1919 katliamında ölenlerin intikamıdır" dediği ifade edildi.

        7

        Davada bir sonraki duruşma Londra'daki Old Bailey'de görülecek.

        8

        * Haberin görselleri Reuters ve Associated Press'ten servis edilmiştir.

        9

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ