Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Şarkıcı Kalben gözaltına alındı! İşte ilk ifadesi - Magazin haberleri

        Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre; uyuşturucuyla mücadele eden İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu’nda yaşayan ünlü şarkıcı Kalben Sağdıç’ın evine operasyon düzenledi.

        Cihangir’de bulunan eve düzenlenen operasyonda, üç parça halinde toplamda daralı ağırlığı 15 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

        Evde ayrıca 2 bin euro, 730 dolar ve 1500 lira bulunurken, Kalben TCK'nın 188’inci maddesinden yani ‘Uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan sorgulanmak üzere İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

        "SATICI DEĞİLİM, İÇİCİYİM"

        Kalben Sağdıç, polisteki ifadesinde "İçiciyim ben, satmıyorum" dedi. Şarkıcı, yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

        Baskın anına dair yayınlanan görüntülerde polis ekipleri, uyuşturucuların evin hangi bölümlerinde olduğunu gösteriyor. Polislerden birinin; "Maddelerin fırlatıldığı balkon" cümlesi, Kalben'in baskın sırasında maddeleri, camdan aşağıya attığı anlaşılıyor.

        Polisler, oyuncak araba içine gizlenmiş uyuşturucuyu da gösterdi.

        REKLAM

        TCK 188'İNCİ MADDE NEDİR?

        Uyuşturucu madde ticareti suçu için öngörülen ceza, Türk Ceza Kanunu'nun 188'inci maddesinin 1'inci fıkrasında belirlenmiştir. Buna göre, bu suçu işleyen kişiye 10 yıldan 15 yıla kadar hapis ve 20 bin güne kadar adli para cezası verilir.

        Kişisel kullanım sınırı olarak Yargıtay başka bir yan delil bulunmaması halinde, esrar için “günde 3 kere 1-1,5 gram”, uyuşturucu için “günlük 60 miligram” gibi sınırlar belirlemiştir. Bu sınırların aşılması halinde; suç, kullanım amacıyla bulundurma olarak kabul edilmez. Bu durumda TCK’nın 188'inci maddesinde belirtilen “Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti” suçu işlenmiş olur.

        Yasadışı uyuşturucu maddeyi kullanan ve bulunduran kişiler 2 yıldan 5 yıla kadar cezalandırılır. Uyuşturucu madde kullanma ve bulundurma suçundan yakalanan kişi hakkında soruşturma evresinde hakkında 5 yıllık erteleme ve 1 yıllık denetimli serbestlik verilir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ