Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Serdar Ali Çelikler, Galatasaray'daki son gelişmeleri yazdı! - Galatasaray Haberleri
        1

        Galatasaray'ın tüm menajerlere "8-9 ve 10 numara bakıyoruz" dediğini biliyordum.
        8 numara erkenden deşifre oldu. Gayet iyi bir futbolcu olan Ever Banega.. Bence o transfer yüzde 60 olacak.

        2

        9 numara konusunda Vedat dışında bir alternatif duyulmadı. Vedat'ta ısrar edildi ama 3.750'nin üzerine çıkılmadı..

        3

        Sonra Babel'e rağmen Emre Mor ve Jimmy Durmaz alındı. Adem Büyük de..

        4

        Onyekuru da transferin son gününe kadar beklenecek. Everton satamazsa yeniden kiralayabilir. Arda Turan ismi de gündemde artık.

        5

        Bu kadar kanat forveti ne için alınıyor olabilirdi?
        Bu soru üzerine basit bir araştırma yapınca ortaya şu çıktı: Babel santrafor oynayabilir.

        6

        Peki o zaman kadro dizilişi nasıl olacaktı?
        Terim 4-2-3-1 sevmez. 4-1-4-1 dizer takımını veya 4-3-3 uygulayabilir. Eğer Babel santrafor oynayacaksa kanat forvet alternatifleri: Jimmy Durmaz, Emre Mor, Adem Büyük, Onyekuru, Arda Turan..

        10

        Diagne ve Belhanda'nın satışlarından gelecek para, beklenildiği ya da sanıldığı gibi 9 numaraya değil 10 numaraya harcanabilir. Şu ana kadar 10 numara ile ilgili tek bir haber çıkmamıştı..

        11

        Ancak kulağıma gelen haberlere göre Terim'in hedefi büyük.. Hoca'nın hedefi Alex Teixiera.. 2016'da Shakhtar Donetsk'ten Çin ekibi Jiangsu Suning'e transfer olan bu oyuncu benim de favorilerimden...



        12

        Peki, Avrupa'nın en büyük Brezilya uzmanlarından biri olan Daum'un deyimiyle "Milli takım forması giymeyen en iyi oyuncu" statüsündeki Alex, Galatasaray'a gelebilir mi?

        13

        Oyuncunun yıllık maaşı 12 milyon Euro. Ancak sözleşmesi bu sezon sonunda bitiyor. Galatasaray, 29 yaşındaki oyuncuya 5 milyon Euro'dan 3 veya 4 yıllık teklif getirirse oyuncu ikna olur.

        14

        Ancak açmaz bonservis bedelinde. Jiangsu Suning kulübü 50 milyon Euro'ya aldığı oyuncuyu 50'ye satamayacağını gayet iyi biliyor. Kiralama konusu ise şu anda masada yok.. Çin piyasasını bilen kaynağım, "18-20 milyon Euro civarında bir bonservis bedeli ile alınması mümkün" diyor.

        15

        Bir an düşündüm.. Şu ana kadar doğru dürüst bonservis parası vermeyen Galatasaray; Diagne + Belhanda'yı 15 milyon Euro toplam bedelle satarsa üzerine 3-4 milyon Euro koyup Alex'i alabilir mi?

        16

        Eğer bu girişim sonuçlanırsa, Babel'in santrafor olduğu arkasında Feghouli - Alex - Jimmy ya da Arda'dan oluşan bir forvet hattı olabilir mi?.. Neler olacağını hep birlikte göreceğiz..

        17

        Ama Talisca ve Alex Teixiera gibi nesli tükenmek üzere olan 10 numaraların takımlarına büyük katkılar sağladığını bilen biri olarak, transferin gerçekleşmesi halinde Brezilyalının "fark yaratacağına" eminim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ