Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin 'Çakallar' iş başında - Magazin haberleri

        Yıl 2010...

        Murat Şeker'i aradım.

        - Ne yapıyorsun?

        - İyiyim, setteyim. 'Çakallarla Dans'ı çekiyoruz.

        - Kevin Costner kurtları dans ettirmişti. Sen çakalları mı dans ettiriyorsun?

        - Film gösterime çıksın o zaman görürsün kimin dans ettiğini.

        - Önceden göreyim. Sete geleyim mi?

        - Gel, gel...

        Atladım gittim. Set, Balat'ta bir sokakta kurulmuş. Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Timur Acar, Murat Akkoyunlu ve Hakan Bilgin mahalle kahvehanesine oturmuş bir sonraki sahnenin hazırlığının bitmesini bekliyor. Ama bildiğiniz o sıkıcı set beklemelerinden değil. Birbirlerine bir şeyler anlatıp sürekli kahkaha atıyorlar.

        Az ileride Murat Şeker, ekibindekilere talimat yağdırıyor. Filmin yapım koordinatörü olan kardeşi Hülya Şeker ise ağabeyinin talimatlarının yerine getirilmesine uğraşıyor.

        Az sonra 'Çakallar' kahvehaneden çıkıp sete doğru yürümeye başladığında 'Filmde de böyle yürüyorlarsa ve kahvehanedeki hallerini kamera önünde de sergilerlerse kahkaha gırla' diye düşünmüştüm.

        Öyle de yürüdüler, o hallerini de sergilediler.

        REKLAM

        Murat Şeker'i aradım.

        - Sete geleyim mi?

        - Gel, gel...

        Atladım gittim. Set, Zincirlikuyu Mezarlığı'na kurulmuş.

        Röportaj sırasında bir kaza sonrası Murat Akkoyunlu'nun serçe parmağında büyük bir hasara neden olunca ortalık biraz gerildi. Filmin başrol oyuncularından birini sakatlamış olmaktan dolayı üzerime yönelen şimşeklerden dolayı orada daha fazla kalmamam gerekiyordu. 'Ben şimdi gideyim, sonra gelirim' dememle soluğu mezarlığın ana kapısında almam bir oldu.

        Murat Şeker'i aradım.

        - Sete geleyim mi?

        - .......

        - Sessiz kaldın, yoksa gelmeyeyim mi?

        - .... Gel ama oyuncularımı sakatlama. İzin verirsen çekimleri bitirelim.

        - Peki ama o talihsiz bir kazaydı.

        Set, bu kez Kızıltoprak İstasyonu'nda kurulmuş. Filmde rol alan herkes orada.

        Murat Şeker, beni yanına, monitör masasına çağırdı. Bir de özellikle, ısrarla çağırdı.

        Anladım, oyuncularını sakatlamamdan korktuğu için yanında durmamı istiyor.

        Korkulan olmadı. Hiçbir oyuncunun kılına bile zarar vermeden set izlenimi tamamlamanın huzuru içinde aralarından ayrıldım.

        Metin Erksan, Lütfi Ö. Akad, Halit Refiğ, Memduh Ün ve Duygu Sağıroğlu gibi üstadlardan ders almış olan ve Murat Şeker'in yönetiminde her biri tek başlarına ayrı ayrı da filmlerde başrol oynayan oyuncuların bir araya gelmesiyle ortaya çıkan ürün 'Çakallar'ın bitip tükenmek bilmeyen maceraları.

        Murat Şeker'in aynı zamanda senaryosunu Ali Tanrıverdi ile birlikte yazdığı 'Çakallarla Dans' serisinin 2010'da çekilen ilk filmi 244 bin kişi tarafından izlenirken 'Yılın En Çok İzlenen Türk Filmleri' listesinde 18'inci sıradaydı. İzleyici sayısını her filmde artıran 'Çakallar'ın macerası 1 milyon 666 bin biletle listede 8'inci sıraya kadar yükseldi.

        Çakallarla Dans'ın alameti farikası nedir ki serinin 5'inci filmi çekiliyor?

        Sürekli özlediğim, devamını istediğim bir seri. Aslına bakacak olursanız başta seri olması hedeflenmemişti. İzleyicinin beğenisi 'Çakallarla Dans'ın seri haline gelmesine neden oldu. Filmimiz izleyicinin kendisine yakın bulduğu birçok karaktere sahip. Bunun yanı sıra son derece doğal bir film. Abartı yok. Tiplemelerin tamamı toplumun içinden karakterler. Bence 'Çakallarla Dans'ın büyüsü burada.

        Oyuncu arkadaşlarınız hakkında ne düşünüyorsunuz?

        Hepsine bayılıyorum. Serinin 5'incisini çekiyor olmamızın bir nedeni de oyuncu kadrosunun çok iyi anlaşması. Partnerim İlker Ayrık'ın 'Fatma' ve 'Servet' ikilisinin oluşmasında payı çok büyük. Onun dışında Şevket Çoruh, Timur Acar, Murat Akkoyunlu, Hakan Bilgin, Hande Katipoğlu ve aramıza yeni katılan oyuncuların sağladığı uyumla bir aile gibi olduk. Bizler sadece setlerde bir araya gelmiyoruz. Sürekli iletişim halindeyiz. O yüzden hepsi iyi ki var.

        Aranızda konuşuyorsunuzdur. Seri kaç filme kadar uzar?

        Yaşadığımız sürece devam edebilir.

        'Çakallarla Dans'ta olmak sizde nasıl duygular oluşturuyor?

        Aşırı güzel hislere nede oluyor. 'Çakallar'a dördüncü filmde dahil oldum. Seriye katıldığımdan beri çok memnunum. Çünkü zaten izleyici olarak çok beğendiğim bir film serisi içinde bulunmaktan dolayı aşırı mutluyum.

        Size göre Çakallarla Dans'ın alamet-i farikası nedir?

        Samimiyet, içtenlik. Karakterlerin bizden insanlar olması. Yani 'Çakallarla Dans'ta olmasını istediğimiz ideal kişilikler değil de aslında gerçekten gündelik hayatta karşılaştığımız gerçek insanlar var. Bence bizi bize anlatan bir film. Ben bütün karakterlerin Türkiye'de bir karşılığı olduğunu düşünüyorum. O karakterleri de çok başarılı oyuncular canlandırıyor. Erkek oyuncularımızın hepsine hayranım ve 'Fatma' karakterine hayat veren Didem Balçın'ın da kadın oyuncu olarak oyunculuğunu çok beğeniyorum. İzlerken keyif aldığım kişilerle aynı sette çalışmanın keyfi bir başka.

        Çakallarla Dans'ın kariyerinize nasıl bir etkisi olduğunu düşünüyorsunuz?

        HAKAN BİLGİN (BERBER HÜSEYİN): 'BİZ ASLINDA ANTİ KAHRAMANLARIZ'

        'Çakallarla Dans'ı sizden dinleyelim. Alameti farikası nedir?

        En önemli şey şu; yılın 365 günü 'Çakallarla Dans' çekilse bile hepsinde oynarım. Çünkü beraber olmaktan çok keyif aldığımız, çok güzel anılar biriktirdiğimiz, sosyal hayatta da görüştüğümüz arkadaşlarımız, kardeşlerimizle birlikteyim. Her biri kendi alanında çok başarılı ve ünlü isimler olmasına rağmen bu sete geldiğinde hepsi ağabey-kardeş ilişkisiyle ve büyük bir disiplinle çalışıyor. Çekimler esnasında sette oluşturulan sinerji doğal olarak izleyicinin karşısına güzel bir film olarak çıkıyor.

        Ayrı ayrı da başka başka filmlerde başrol oynayan oyuncuların 'Çakallarla Dans'ta bir araya gelmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

        'Çakallarla Dans'ın 5'inci filmine kadar uzanabileceğini düşünüyor muydunuz?

        Hayır, filmimizin bir devamı olabileceğini konuşuyorduk, 'Yaparız' diye tahmin ediyorduk ama 5'inciye kadar gelmeyi hiç hayal bile etmiyordum.

        Filminizin sırrı nedir?

        Bence bağımlılık yapıyor. 5'e kadar gelmemizin birinci nedeni hikâyenin samimiyeti ve tamamen bizden olması. İkinci nedense lafını esirgememesi. Harbi söylemleri olması izleyicide bir sahiplenme duygusunun ortaya çıkmasına neden oluyor. Bizde yalan yok. Dolayısıyla izleyici bunlardan dolayı filmimizi seviyor.

        'Çakallarla Dans', Türk sinemasının en çok üretime sahip seri filmlerden biri. Bu durum size neler hissettiriyor?

        Tarihin bir parçası olacağız ama bunu yaşarken anlayamıyoruz. Herhalde emeklilik çağlarında 'Vay be, biz ne yapmışız' diyeceğiz. Evet, gururumuzu okşuyor ama en çok üreten seri filmlerden biri olma bilinci henüz tam olarak sahip değiliz. Çünkü 'Nasılsa daha yaparız' gözüyle bakıyoruz. Şu an aktif rakibimiz Şahan Gökbakar'ın 'Recep İvedik' serisi ama bizim serimizin güzelliği de şu; biz çok oyunculu bir kadroyuz. Şahan, tek başına yapıyor. Onun rakibi 'Turist Ömer' bizim rakibimizse 'Hababam Sınıfı.'

        Ne kadar devam ettirmeyi planladınız?

        Seriye 2010'da başladık 2020'de bitirmek lazım. 6'ıncı film son olsun istiyorum.

        6'ıncı filmde bitirmeyi neden istiyorsunuz?

        Onu 2020'de anlatırım.

        Şimdi anlatın, 2020'ye daha çok var...

        Çok yok, iki yıl var.

        İzleyici 6'dan sonra da isterse?

        O zaman bu ekiple başka bir seri çıkartırız. Gerçi ben bunu 'Çakallarla Dans 2'den beri söylüyorum.

        KİM KİMİ CANLANDIRIYOR?

        Şevket Çoruh: Kayınço Gökhan

        Murat Akkoyunlu: Del Piero Hikmet

        .png
        .png

        Timur Acar: Köfte Necmi

        İlker Ayrık: Servet

        .png
        .png

        Hakan Bilgin: Berber Hüseyin

        Didem Balçın: Fatma

        .png
        .png

        Hande Katipoğlu: Tavşan Zeynep

        .png
        .png

        HTDOKUN: Duygu Akağız - Berk Baysal

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ