Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika... 24 Haziran seçimlerine 17 gün kaldı (7 Haziran 2018)

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarsus'ta Turizm Bölgesi ve 600 Yataklı Devlet Hastanesinin Temel Atma Töreni'nde konuştu. Erdoğan daha sonra Mersin ve Hatay'da düzenlenecek mitinglere katılırken, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlarla iftarda bir araya gelecek. Başbakan Binali Yıldırım, Kars ve Ardahan'da düzenlenen mitinglerde vatandaşlara seslendi, valilikleri ziyaret etti. Muhtarlar için verilen iftar programına Başbakan Binali Yıldırım da katılacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü'nde KOBİ'lerin temsilcileri ve servis taşımacıları esnafıyla bir araya gelirken, iftar programına iştirak edecek. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve CHP Grup Bakan Vekili Özgür Özel Habertürk TV canlı yayınında gündeme ve seçime ilişkin soruları yanıtladı.

        REKLAM

        İşte Haberturk.com'da yer alan 24 Haziran seçimleri haberleri...

        İNCE: SEVGİLİ HEMŞERİM ERDOĞAN SANA SESLENİYORUM
        İNCE: SEVGİLİ HEMŞERİM ERDOĞAN SANA SESLENİYORUM

        CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kütahya'da düzenlediği mitingte, "Sevgili hemşerim Erdoğan sana Kütahya’dan sesleniyorum. Eğer bilgin varsa, yüreğin varsa benim karşıma bir televizyonda çık hadi ekonomi tartışalım. Hadi gelsin. Bence gelecek, biraz sıkıştırayım belki gelir" dedi.

        AKŞENER: GEREKİRSE YSK'NIN ÖNÜNDE OTURACAĞIZ
        AKŞENER: GEREKİRSE YSK'NIN ÖNÜNDE OTURACAĞIZ

        İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, İstanbul Bağdat Caddesi'nde seçim bürosu açtı. Kadınların yoğunlukta olduğu kalabalığa hitap eden Akşener, "24 Haziran'da hem sandıklara sahip çıkacağız, YSK ile ilgili bir durum olursa da sonuçlar düzelene kadar önünde oturacağız" dedi.

        TEZCAN: CHP'NİN HİÇBİR YERE VERECEK EMANET OYU YOKTU
        TEZCAN: CHP'NİN HİÇBİR YERE VERECEK EMANET OYU YOKTU

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP'nin, baraj altında kalmaması için HDP'ye destek verdiği iddiasına ilişkin "Cumhuriyet Halk Partisi, hayır kurumu değildir. Cumhuriyet Halk Parti, bir siyasi partidir. Cumhuriyet Halk Partisi, iktidara talip bir siyasi partidir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin, hiçbir yere verecek emanet oyu yoktur" dedi

        YILDIRIM: KÜRT DE TÜRK DE KARDEŞTİR
        YILDIRIM: KÜRT DE TÜRK DE KARDEŞTİR

        AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'de ve bölgemizde maalesef emperyal güçlerin bir oyun planı var. Bu oyun planında Kürtlerin kanıyla, canıyla bir devlet kurmaya çalışıyorlar. Ama onlar şunu bilmiyorlar, bu topraklarda Kürt de Türk de kardeştir, beraberdir, birliktedir, onlara göz diken de kalleştir" dedi

        İNCE SEÇİLİRSE İLK BU ÜLKELERİ ZİYARET EDECEK
        İNCE SEÇİLİRSE İLK BU ÜLKELERİ ZİYARET EDECEK

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KOBİ temsilcileriyle yaptığı görüşmede, "Muharrem İnce Cumhurbaşkanı, parlamentoda da Millet İttifakı çoğunlukta olduğu zaman, ilk yapacağımız işlerden birisi Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatını kurmak olacak. Bu teşkilatın 4 kurucu ülkesi olacak. Türkiye, İran, Suriye ve Irak. Muharrem Bey ilk önce buraları ziyaret edecek" dedi.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu radyo programına katıldı. CHP lideri, "Bir dip dalga başladı. İnşallah ayın 25'inde Muharrem Bey cumhurbaşkanlığı seçimini kazanır ve Türkiye yeni bir yüz, yeni bir anlayışla çağdaş uygarlığı yakalamak için bir mücadelenin kapısını açmış olur" dedi.

        ERDOĞAN: KÜLLİYE'Yİ YIKACAKMIŞ, GENEL BAŞKANIN DA ÖYLE DİYORDU
        ERDOĞAN: KÜLLİYE'Yİ YIKACAKMIŞ, GENEL BAŞKANIN DA ÖYLE DİYORDU

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarsus Devlet Hastanesi'nin Temel Atma Töreni'nde konuştu. Erdoğan, Tarsus Devlet Hastanesi'ni yapacak olan müteahhit İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan söz aldı, hastane 6 ayda tamamlanacak. Erdoğan konuşmasında, cumhurbaşkanı adayı İnce'yi eleştirdi, "Şimdi çıkmış Bay İnce, çok da ince değil ya. Geometrik olarak söylüyorum. Külliye'yi yıkacakmış. Senin genel başkanın da öyle diyordu, tıpış tıpış Külliye'ye geldi. Bak ben bu akşam orada 2500 muhtarımıza iftar vereceğim. Orası kralların değil, muhtarların yeridir" dedi

        Muharrem İnce: Köylülerle aramda önemli bir bağ var
        Muharrem İnce: Köylülerle aramda önemli bir bağ var

        CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Aydın’da Çakırbeyli Mahallesi’ni ziyaret etti “Ben köylüyü kokusundan tanırım. Bende orada yaşadım çünkü” diye konuştu.

        BU MAHALLENİN SEÇMEN SAYISI 4 YILDA 8 KAT ARTTI
        BU MAHALLENİN SEÇMEN SAYISI 4 YILDA 8 KAT ARTTI

        Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesine bağlı bir köy olan Talaytepe önce mahalle oldu, daha sonra ise seçmen sayısı 8 kat arttı. 2014'te 844 kişinin oy kullandığı Talaytepe'de 24 Haziran'da 6 bin 474 vatandaş oy kullanacak.

        FİKRİ IŞIK'TAN "SÜLEYMAN ŞAH" AÇIKLAMASI
        FİKRİ IŞIK'TAN "SÜLEYMAN ŞAH" AÇIKLAMASI

        Başbakan Yardımcısı Fikri Işık Habertürk TV'de Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Ali Can Türkoğlu'nun sorularını yanıtladı. Işık, Süleyman Şah Türbesi'nin taşınmasına ilişkin, "Orası Türk toprağıdır, şartlar oluştuğunda taşınacaktır" dedi.

        BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?
        BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

        24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru gidildiği bugünlerde Bedelli Askerlik çıkacak mı? sorusu da gündemden düşmüyor. Yeni işe girmiş , yeni evlenmiş ve ailesine bakmakla yükümlü olan kişilerin özellikle çıkmasını istediği Bedelli Askerlik ile ilgili son gelişmeler...

        CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL: EN ÇOK DESTEĞİ AK PARTİ'DEN BULURUZ
        CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL: EN ÇOK DESTEĞİ AK PARTİ'DEN BULURUZ

        CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, "Referandumda da söyledik. Muharrem İnce birçok yetkiyi kullanmayacağını söylüyor. Size iddialı ve gerçek bir şey söyleyeyim. Bunların tasarladığı sistemde Muharrem İnce cumhurbaşkanı olsun, bizim de 300 vekilimiz olsun. Biz yetkiyi kullanmasın sistemi değiştirelim diyelim en çok desteği AK Parti'den buluruz" dedi.

        YSK SEÇMEN SORGULAMA NASIL YAPILIR?
        YSK SEÇMEN SORGULAMA NASIL YAPILIR?

        Nerede oy kullanacağım? sorusunun cevabı 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala, seçmenler tarafından araştırılıyor. YSK tarafından gönderilen seçmen kağıtlarının yanı sıra seçmenler YSK'nın resmi internet sitesi ve e-Devlet üzerinden kimlik bilgilerini girdikten sonra nerede oy kullanacaklarını öğrenebilir.

        KÜLLİYE'DE GENÇLERLE SAHUR
        KÜLLİYE'DE GENÇLERLE SAHUR

        Geçtiğimiz günlerde bir öğrencinin sosyal medya üzerinden sahura davet etmesi üzerine yurtta sahur yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez eşi Emine Erdoğan ile birlikte Külliye'de sahur verdi. Emine Erdoğan'ın sosyal medya üzerinden yapığı paylaşım ile duyurulan sahur organizasyonuna çok sayıda genç katıldı.

        ERDOĞAN AÇIKLADI! 2 BAKANLIK BİRLEŞTİRİLECEK
        ERDOĞAN AÇIKLADI! 2 BAKANLIK BİRLEŞTİRİLECEK

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gençlerle sahur buluşması gerçekleştirdi. Erdoğan burada soruları yanıtladı. Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı'nın birleştirileceğini açıkladı.

        BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI
        BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

        Başbakan Binali Yıldırım, Ağrı-Iğdır mitingleri sonrası Gazete Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir’in sorularını yanıtladı. Bedelli askerlik tartışmasına yanıt veren Başbakan Binali Yıldırım, "Bu soruna ilgisiz kalma lüksümüz yok. Seçimden sonraki en öncelikli işlerden biri bu olacak. Kökten çözüm getireceğiz" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ