Akkuyu Nükleer'in sermayesi 7 Milyar TL'yi aştı
Mersin'de inşa edilen, bin 200 megavatlık ilk ünitesinin 2023 yılında hizmete sunulması hedeflenen 4 bin 800 megavatlık nükleer santralı inşa eden Akkuyu'ya sermaye dopingi… Rus Rosatom'un kontrol ettiği Akkuyu Nükleer AŞ, Eylül ayında 6 milyar 91 milyon 590 bin 66 TL olan ödenmiş sermayesini, 981 milyon 976 bin 500 TL artırarak, 7 milyar 73 milyon 567 bin 100 TL'ye çıkardı. Bu tutar, JSC Konzern Rosenergoatom tarafından taahhüt edildi ve tamamı ödendi. Şirketin kayıtlı sermaye tavanı da 9 milyar TL olarak belirlendi.
ABONE OLRus Rosatom, Mersin-Akkuyu’da her biri bin 200 megavatlık, toplam 4 üniteden oluşan 4 bin 800 megavat gücünde Türkiye’nin ilk nükleer santralını inşa ediyor. İlk ünitenin, Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yıl dönümünde, 2023 yılında işletmeye alınması ve elektrik üretimine başlaması hedefleniyor.
Diğer ünitelerin de birer yıl arayla işletmeye alınması öngörülüyor. Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ),üretilen elektriğin ilk 2 ünitede yüzde 70’ini, kalan ünitelerde de yüzde 30’unu 15 yıl boyunca 12.35 dolar/sentten satın alacak.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ