Bahçeli'den gündeme ilişkin açıklama
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamada bulundu. Bahçeli, "Gazze'de akan kan dinmedikçe gelişigüzel dile getirilen barış çağrıları sözde kalacak, inandırıcılığından da bahsedilemeyecektir. CHP Genel Başkanı'nın TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağıracaklarını duyurması, bunu da Gazze istismarıyla temellendirmesi boşuna bir avunmadır" dedi
ABONE OLMilliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iç ve dış siyasi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Bahçeli'nin o açıklaması:
"Aynı anda, ayrı coğrafi alanlarda hem savaş ve soykırım zulmetinin hüküm sürmesi hem de barış ve sükûnet arayışlarının hız kazanması tuhaf ve tenakuz dolu bir dönemin başlıca hüviyeti olarak ele alınmalıdır. Birleşmiş Milletler Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC), Gazze Şeridi’nde akut gıda güvensizliğinin en yüksek seviyeye tırmandığını açıklamıştır. Bu kapsamda Gazze vahim bir gıda krizinin, devamlı genişleyen ve insanlık vicdanını deprem gibi sallaması gereken feci bir kıtlığın pençesindedir.
1943 yılında yaşanan Bengal Kıtlığı’nı aratmayacak bir tablo maalesef günbegün artış ve ilerleyiş kaydetmektedir. 21’inci yüzyılın ilk çeyreğinde açlıktan ölen çocuklara tesadüf etmek, bunun da ötesinde zulme ve soykırıma şahit olmak sadece üzücü değil, insanım diyen herkes için utanç vesilesidir.