Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son dakika haberi Abdi İbrahim, İsviçreli OM Pharma'ya en büyük ikinci hissedar olarak ortak oldu - İş-Yaşam Haberleri

        Abdi İbrahim, İsviçreli OM Pharma'ya en büyük ikinci hissedar olarak ortak oldu. 108 yıldır ilaç sektöründe faaliyet gösteren Abdi İbrahim, İsviçre’de faaliyet gösteren, solunum yolları ve üriner sistem alanında ilaçlar geliştiren, biyoteknolojik ilaç şirketi OM Pharma'yı İsviçreli bir ortak girişim grubu ile satın aldı. Toplam 500 milyon İsviçre Frankı (Yaklaşık 4.2 milyar TL) bedelle satın alınan OM Pharma’nın yüzde 28.5 hissesinin işlem sonrası Abdi İbrahim’in olduğu açıklandı.

        Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut online olarak yapılan basın toplantısında, İsviçre’de faaliyet gösteren bioteknoloji şirketi OM Pharma’ya stratejik ortak olduklarını açıkladı. Barut, 23 Ocak'ta başlayan görüşmelerin dün akşam sonuçlandığı açıkladı. Barut ''En iyi teklifi biz verdik'' dedi.

        BİYOTEKNOLOJİK İLAÇ ÜRETİLECEK

        Hisse alımıyla OM Pharma'nın stratejik ortağı olduklarına dikkat çeken Barut ''Türk ilaç şirketleri yabancı şirketlere satılır algısı değişti'' ifadesini kullandı. Barut, OM Pharma ile Türkiye'de bazı kimyasal ilaçları üreteceklerini, biyoteknolojik ilaçların üretilmesini sağlayacaklarını kaydetti.

        65 ÜLKEYE İLAÇ SATIYOR

        Solunum yolları ve üriner sistem alanında ilaçlar geliştiren biyoteknolojik ilaç şirketi OM Pharma'nın temelleri 1937 yılında atıldı. Merkezi Cenevre’de yer alan OM Pharma’nın ürettiği biyoteknolojik ilaçlar, Avrupa ülkelerinden Latin Amerika’ya, Çin’den Rusya’ya kadar bir coğrafyada ve 65 ülkede satılıyor.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ