Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Bakan Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan ile baş başa görüştü.

        Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan görüşmesine ilişkin olarak Bakan Çavuşoğlu "Üçüncü ülkelerle de iş birliği yapmamız gerekiyor. İlişkilerimizin her alanda daha iyi bir seviyeye gelebilmesi için yoğun bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

        Bakan Çavuşoğlu "Kapsamlı bir ticaret anlaşması imzalaması konusunda mutabık kalmıştık. Bu yılın sonuna kadar imzaları atacağız. Bu doğrultuda bizi ziyaret eden bakana da gönülden teşekkür ediyorum" diye ekledi.

        İsrail ve Filistin'e ziyaretine de değinen Çavuşoğlu, "Mescid-i Aksa'nın durumu bizim kırmızı çizgimizdir. Bu konuda İsrail'le anlamaşadık ama konuşmaya devam edeceğiz" dedi.

        REKLAM

        EL NAHYAN: ORTAKLIKLARI GELİŞTİRMEK İÇİN ÇABALIYORUZ

        Konuşmasında misafirperverliği için Türkiye'ye teşekkür eden BAE Dışişleri Bakanı El Nahyan ise "Hep birlikte çalışmak çok önemli. Saygıdeğer bakanla birlikte görüşmemizde odaklandığımız birçok alana değindik. Neler yapabileceğimiz konuştuk" dedi.

        El Nahyan "Ortaklıkları geliştirmek için çabalıyoruz. Türkiye ile başka ülkelerde işbirliği önemli" diye ekledi.

        Çavuşoğlu'nun İsrail ve Filistin'e tarihi ziyaretine de değinen El Nahyan "Sayın Çavuşoğlu, İsrail ve Filistin'e yaptığınız ziyaret çok önemliydi, sizi tebrik etmek istiyorum. Harcadığınız büyük emekler ve çaba nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Ukrayna-Rusya ve Filistin-İsrail arasında büyük emek sarf ediyorsunuz" dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ