Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Son dakika haberi 'Kavurmacı'lar davasında mütalaa açıklandı!

        Savcı, örgüt üyeliğinden cezalandırılmalarını istedi FETÖ’nün iş dünyası yapılanması (TUSKON) davasından dosyaları ayrılanÖmer Faruk Kavurmacı, Mustafa Şevki Kavurmacı ve Ahmet Sait Kavurmacı'nınyargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme “FETÖ Silahlı Terör Örgütü üyeliği” suçundan Ömer Faruk Kavurmacı’yı 8 yıl 9 ay hapis, Mustafa Şevki Kavurmacı’yı ise 9 yıl 4 ay15 gün hapis cezasına çarptırdı. Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliyesine karar verenmahkeme firari Ahmet Sait Kavurmacı’nın dosyasının da ayrılmasını hükmetti.

        CEZA VE TAHLİYE

        Habertürk Muhabiri Serdar Kulaksız’ın haberine göre, mahkeme heyeti, işadamı Ömer Faruk Kavurmacı’y, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne üye olmak suçundan8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Kavurmacı’ya verilen ceza miktarınagöre, tutuklu kaldığı süre (3 yıl 6 ay), ortağı olduğu şirketlerdeki hisselerininmüsaderesine karar verilmiş olması, anılan şirketlerin halen kayyımyönetiminde olması, mevcut infaz rejimi dosyanın istinaf ve temyiz süreci, dosyaya yansıyan sağlık sorunlarını da dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Sanığa yurtdışına çıkma yasağı konuldu.

        9 YIL 4 AY HAPİS

        Sanık Mustafa Şevki Kavurmacı ise, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'neüye olmak suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.Mustafa Şevket Kavurmacı’nın yaşı itibariyle dosyaya yansıyan sağlık sorunları veyüklenen suça nazaran orantılı olduğundan yurtdışına çıkış yasağının devamınahükmetti.

        ŞAHSİ MAL VARLIKLARINDAKİ TEDBİR KALDIRILDI

        Sanıkların ortağı bulunduğu şirketlerdeki ortaklık payları hariçolmak üzere diğer mal varlığı değerleri yönünden tedbire konu şahsi malvarlığı değerlerinin suçtan elde edildiğine dair dosya kapsamında yeterli somut delilbulunmadığından el koyma tedbirlerinin kaldırılmasına karar verdi.

        12 ŞİRKETTEKİ ORTAKLIK PAYLARINA MÜSADERE

        Kararda, hüküm kesinleştiğinde Ömer Faruk Kavurmacı ve MustafaŞevki Kavurmacı’ya yüklenen suçun, sanıkların ortaklığındaki şirketlerinfaaliyetleri çerçevesinde işlendiği ve anılan şirketlerin örgütsel faaliyetlerinodağı haline geldiği anlaşıldığından ortağı bulundukları ve kayyımolarak TMSF’nin atandığı 12 şirketteki ortaklık paylarının müsaderesine (El konulmasına) karar verildi. Bu nedenle soruşturma aşamasında sanıkların ortaklıklarındakişirketlere TMSF’nin kayyım atanması kararlarının hüküm kesinleşinceyekadar devamına karar verildi.

        DELİLLER ADLİ EMANETTE

        Adli emanette bulunan 9 adet 1 dolar, Herkül isimli kitapçık, Fetullah Gülen’in yazarı olduğu veya onunla ilgili yazılan kitaplar, 1 adet Fetullah Gülen ibareli süs eşyası, Sızıntı dergileri, Zaman ve Bugün Gazeteleri, Sonsuz nur-Fetullah Gülen ibareli CD gibi ele geçirilen dokümanların delil olarak saklanmasına karar verildi.

        REKLAM

        BABA KAVURMACI SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

        Suçlamaları kabul etmeyen Mustafa Şevki Kavurmacı 80 yaşına yaklaştığını ve sağlık durumu elvermediği için yazılı savunmasının avukatları tarafından okunmasını talep etti. Mustafa Şevki Kavurmacı, avukatı tarafından yazılı savunması okundu. Yazılı savunmada şunlara yer verildi:

        "Hayatımı ülkemin maddi manevi kalkınması için geçirmiş, vatan sevgisi olan bir insanım. 79 yaşında olduğum bu günleri hiç böyle hayal etmemiştim. FETÖ ile irtibatlı gösterilmek yaşarken ölüm acısını hissetmek kadar acıdır. Alın teri kuramadan çalışanların maaşını ödemek, devlete olan mükellefiyetimi eksiksiz yerine getirmek için çabaladım. Ülke için millet için çalıştım. Torunlarıma zaman ayırayım, mesaimi biraz azaltayım diye düşünürken korkunç bir suçlama ile karşı karşıya kaldık. Külliyen itham olan iddiaların tamamını reddediyorum. Sizden ricam şirketlerimin borç batağına, iflasa doğru gitmesine müsaade etmemenizdir. Burada verilecek karar ile tarihe not düşülecektir. Biz hayatımızı tamamen şeffaf yaşadık. Şirketlerimiz aynı şekilde şeffaftı. Ne örgütle ne terörle ne darbe ile hiçbir işimiz olmadı, olamazda. Şirketlerimiz geri dönülemez bir batağa sürüklenmeden tamamen ailemize iade edilmesini talep ediyorum."

        REKLAM

        "SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ TAHLİYESİNİ İSTEDİ"

        Tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı’da yazılı savunmasını mahkemeye sundu. Yazılı savunmanın dışında sözlü olarak da savunma yapan Ömer Faruk Kavurmacı, iddiaları kabul etmediğini söyledi.

        3,5 yılı dolduran tutukluluğuna somut bir gerekçe gösterilemediğini belirten Ömer Faruk Kavurmacı, “ByLock kullanmadığım, FETÖ ile irtibatlı hiç bir internet sitesine girmediğim, TUSKON’dan noter aracılığı ile istifa ettiğim tespit edilmiştir. FETÖ ile ilişkili cemiyet, dernek ve kişilerle irtibatlı olduğuma dair hiçbir delil ortaya konulmamıştır. 3,5 yıldır cezaevinde defalarca epilepsi krizi geçirdim, hastaneye kaldırıldım. Eğer bir suçum var ise can baş üstüne. Hep ekmeğimin peşinden koştum. 62 kişiden oluşan TUSKON yönetiminin tek tutuklu sanığıyım. Ömer Faruk Kavurmacı olarak devletimizin işine burnunu sokmaya çalıştıklarını bilseydim TUSKON’un yanından bile geçmezdim. Şirketlerimizin üzerindeki kayyum tedbirinin kaldırılmasını, beraatımla birlikte tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ