Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Zelenskiy: Kremençuk'taki bir AVM'ye Rus füzeleri isabet etti
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ukrayna'nın Kremençuk bölgesinde kalabalık alışveriş merkezinin Rus füzeleri tarafından vurulduğu açıklandı.

        Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy yaptığı açıklamada alışveriş merkezinde 1000'den fazla kişinin bulunduğunu söyledi.

        Telegram kanalından açıklama yapan Zelenskiy, "İşgalciler, Poltava bölgesindeki Kremençuk şehrinde bir alışveriş merkezini füzelerle vurdu. Merkez yanıyor. Kurtarma ekipleri, yangını söndürmeye çalışıyor. Kurban sayısı tahmin edilemez. Rusya acizliğini sıradan vatandaşlardan çıkarmaya devam ediyor. Rusya'nın sağduyulu ve insancıl olacağını ummak faydasız." ifadelerini kullandı.

        HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 16'YA ÇIKTI

        Ukrayna Acil Durumlar Servisinden yapılan son açıklamada "Enkaz çalışmaları sürüyor. 16 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi yaralandı. Bunların arasında 25'i hastaneye kaldırıldı" ifadelerine yer verildi.

        İNGİLTERE VE ABD'DEN KINAMA

        İngiltere Başbakanı Boris Johnson yaptığı açıklamada, Kremençuk’taki AVM saldırısını kınayarak, "Bu dehşet verici saldırı, Rus liderin vahşet ve barbarlığının derinliğini bir kez daha gösterdi. Bir kez daha düşüncelerimiz Ukrayna'daki masum kurbanların aileleriyle birlikte. Putin, davranışının G7 ülkelerinin, Ukrayna'nın yanında durma kararlılığını güçlendirmekten başka bir işe yaramayacağının farkına varmalı" dedi.

        ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı açıklamada, "Dünya, bugün Rusya'nın kalabalık bir Ukrayna alışveriş merkezini vuran füze saldırısından dehşete düştü” ifadelerini kullanarak, ABD'nin Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğini ve Rusya'dan hesap soracağını yineledi.

        Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric ise saldırı hakkında, "En hafif tabirle içler acısı" ifadelerini kullanarak, “Alışveriş merkezleri ve siviller de dahil olmak üzere her türlü sivil altyapı asla hedef alınmamalıdır” dedi.

        * Haberin görseli Twitter'dan alınmıştır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ