Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: Son vaka Aydın'dan... Önce tahliye sonra cinayet
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Son dakika haberine göre Aydın'ın Efeler ilçesinde, dün saat 23.00 sıralarında Orta Mahalle 209 Sokak'taki bir apartmanın 2'nci katında kan donduran bir olay meydana geldi.

        KALBİNDEN 4 KEZ BIÇAKLADI

        DHA'da yer alan son dakika haberine göre şiddetli geçimsizlik yaşayan Emel B. (26) ile 2 yıllık eşi Doğukan B. (28), arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Emel B., mutfaktan aldığı bıçakla eşi Doğukan B.'yi kalbinden dört bıçak darbesiyle yaraladı.

        Emel B., tarafından öldürülen kocası Doğukan B.
        Emel B., tarafından öldürülen kocası Doğukan B.

        AMBULANSLA HASTANEYE KALDIRILDI

        Gürültüleri duyan komşuların ihbarı üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Doğukan B., ambulansla Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Emel B., tarafından 2017'de öldürülen Tolga Arslan.
        Emel B., tarafından 2017'de öldürülen Tolga Arslan.

        SABAH SAATLERİNDE CAN VERDİ

        Tedaviye alınan Doğukan B., bugün saat 05.00 sıralarında yaşamını yitirdi. Emel B. gözaltına alınırken, olayda kullandığı bıçağa da el konuldu.

        DAHA ÖNCE DE SEVGİLİSİNİ ÖLDÜRMÜŞ

        Emel B.'nin 16 Nisan 2017 tarihinde de çalıştığı Kurtuluş Mahallesi'ndeki barın işletmecisi olan sevgilisi Tolga Arslan'ı (27) sırt ve kolundan bıçaklayarak öldürdüğü belirtildi.

        15 YIL HAPİS ALDI, 3 YIL SONRA ÇIKTI

        Yargılandığı davada 15 yıl hapis cezası alan Emel B.´nin 3 yıl cezaevinde kaldıktan sonra pandemi nedeniyle 2 yıl önce tahliye edildiği, bu süreçte tanıştığı Doğukan B. ile evlendiği bildirildi.

        AVUKAT DR. REZZAN EPÖZDEMİR DEĞERLENDİRDİ

        Avukat Dr. Rezzan Epözdemir, Aydın'da yaşanan, bir cinayetin ardından pandemi nedeniyle tahliye olduktan sonra ikinci cinayetin işlendiği olayda yaşanan hukuki süreci şöyle anlattı:

        Avukat Dr. Rezzan Epözdemir.
        Avukat Dr. Rezzan Epözdemir.

        "AÇIK CEZAEVİNDE KALANLAR İÇİN DÜZENLEME YAPILDI"

        "Açık cezaevi hükümlüleri, üniversiteye gidiyorsa okullarına gidebilirler. Çalışıyorlarsa otobüs, servis kullanabilirler. Cezaevi dışında çalışabilirler. Açık cezaevi, dış dünyaya uyum, adaptasyon için bir ara durak olarak kabul edilir. Pandemi nedeniyle açık cezaevinde olan hükümlüler kapsamında bir yasal düzenleme yapıldı.

        "DÜZENLEME 12 KEZ UZATILDI"

        Bu yasal düzenleme Adalet Bakanlığı'nın görüşü alınarak 12 kez uzatıldı. 15 Nisan 2020'de ilk defa uygulandı. 31 Mayıs 2022'de de Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun fikrini alınarak bu iznin uzatılmaması kararını aldı. Yaklaşık 2 yıl 45 gün kadar uygulandı. Toplamda 200 bin mahkum faydalandı. 120 bin hükümlü bu sırada cezasını tamamladı. 80 bin hükümlü ise geri dönecek.

        "İLK CİNAYETTE HAKSIZ TAHRİK UYGULANMIŞ"

        Bu olayda zanlı, 15 yıl hapis cezası aldıysa kesinleşmişse, ilk cinayet hadisesinde, TCK'nın 29. Maddesi'nden 'haksız tahrik' uygulanmıştır. Aksi halde kasten öldürmenin karşılığı TCK 81'e göre müebbet hapistir. Burada haksız tahrik altında cezanız 12 yıldan 18 yıla kadar iniyor. Kuvvetle muhtemel 18 yıl hapis cezası verilmiş. TCK'nın 62. Maddesi'ne göre takdir indirimi uygulamış, 1/6 daha indirim uygulayarak neticeden 15 yıl hapis cezası vermiştir.

        "SON CİNAYETİN CEZASI AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET"

        15 yıl hapis cezası alan bir hükümlü, kasten öldürmeden ceza alan hükümlü 2/3 şartla salıverilme oranı 1 yıl denetimli serbestlik süresi göze alındığında 9 yıl sonra salıverilecekti. Cezasının 1/10'unu kapalı da çekip açık cezaevine nakledilmiştir. Cezaevindeyken de pandemi izninden faydalanmıştır. Pandemi izni esnasında da evlenmiş ve yeni eşini de bıçaklayarak ölümüne neden olmuştur. Bunun da cezası ağırlaştırılmış müebbet cezasıdır."

        TAHLİYE SONRASI CİNAYETLER

        Eskişehir Cezaevi'nden tahliye olduktan sonra gittiği memleketi Giresun'un Yağlıdere ilçesinde Ahmet Koltuk’u (24) öldürüp kaçan ve Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yapılan yol kontrolleri esnasında yakalanan olayın şüphelisi Mahmut M.'nin izini polis ekiplerinin güvenlik kameralarından bulduğu belirlendi.

        AFTAN ÇIKIP ÖLDÜRDÜ

        Hatay’ da af yasasıyla cezaevinden tahliye edilen E.Ü., Ali Toksöz adlı kişiyi pompalı tüfek ile başından vurarak öldürdü. Bir iş yerinde meydana gelen olayda, aftan yararlanarak cezaevinden çıkan E.Ü., babası Ş.Ü. ile beraber, aralarında daha önce husumet bulunduğu öğrenilen Ali Toksöz'ün iş yerine geldi. E.Ü. burada pompalı tüfek ile Ali Toksöz’ü başından vurdu. Toksöz yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

        BAŞINI TAŞLA EZİP ÖLDÜRDÜ

        İzmir Torbalı'da cezaevinden tahliye olan Mehmet I. (21) ile arkadaşı Ümit Arınç (44) mahallede bulunan eski bir çay bahçesinde buluştu. İddiaya göre, ikili arasında bilinmeyen sebepten dolayı tartışma çıktı. Çıkan tartışmada Mehmet I., 2 çocuk babası Arınç’ın kafasına yerde bulduğu taş ile defalarca vurdu. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine adrese gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde Ümit Arınç’ın yaşamını yitirdiği belirlendi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ