Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika! Kılıçdaroğlu'ndan belediye başkanlarına teşekkür - Haberler

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de CHP'li belediye başkanlarıyla bir araya geldi.Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmaya, belediye başkanlarına teşekkür ederek başlarken, "Tarihte yerel yönetimlerde ilkleri başarıyoruz" dedi.

        "Sıradan bir görev üstlenmediniz" diyen Kılıçdaroğlu, "Bulunduğunuz beldenin sorunlarını çözmek için halk yetki verdi. Ama birileri sizi engellemek isteyebilir. Azim ve kararlılıkla bütün sonuçları elde etmek mümkün" ifadelerini kullandı.

        ENKAZ EDEBİYATI, İSRAF ve ŞEFFAFLIK

        Kılıçdaroğlu, "Başka partilerden birçok belediyeyi aldınız. Hiçbir belediye başkanımız enkaz edebiyatının ardına sığınmadı. Bunları aşma gücü ve yetkisine sahibi algısını toplumun belleğine kazıdınız. Mali koşullar ne kadar zor olursa olsun aşabilecek yeteneğe sahibiz dediniz. CHP Genel Başkanı olarak sizlere teşekkür etmek benim görevim" diye konuştu.

        REKLAM

        İsrafla mücadele konusunda teşekkür eden CHP lideri, "İsraftan özenle kaçındınız. Tasarruf yaptınız. Bir beldenin, bir belediyenin hakkıyla hukukuyla nasıl yönetileceğini tüm Türkiye'ye gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi.

        BELEDİYELERİN TASARRUFU

        CHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Ankara Büyükşehir Belediyemiz 7,5 ayda 387 milyon lira bütçe fazlası verdi. Batak halindeki belediyeden geldiğimiz noktadır. 25 yıl içinde yapılan israfı, harcanan paraları düşünün. Rize Fındıklı belediyemizi 25 yıl sonra kazandık. 820 bin lira borç ödendi. 600 bin lira da tasarruf yapıldı. Ben bu nedenle sizlere teşekkür ediyorum. Verdiğiniz emek, harcadığınız her kuruş helal olsun dedirtecek. Size bir teşekkürüm de şeffaflık. Meclis toplantılarını halka açık yapıyorsunuz. Düne kadar yoktu bunlar. Saydamlık, şeffaflık diye bir kavram yoktu. Ancak CHP belediyeleri şeffaflık konusunda üstlerine düşeni yapıyorlar.

        Bir ekonomik kriz yaşıyoruz. Ekonomik krizin toplumsal ve sosyal boyutu var. Geniş halk kitlelerini vurduğunu ve mutfakta yangın olduğunu görüyoruz. Belediye başkanlarımız nasıl aşabiliriz çalışmasına girdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu yıl dar gelirli, yoksul 30 bin üniversite öğrencisine yardım yapacak. 96 milyon lira. Nereden buldu bu parayı, israfı engelleyerek."

        "1000 LİRANIN ALTINDA AYLIK ALAN VAR"

        Kılıçdaroğlu, 1000 liranın altında emekli maaşı olduğunu söyleyerek, "800 bin kişiden fazla 1000 liranın altında aylık alıyor. Güneş balçıkla sıvanmaz. 17 yıldır yönetenler ülkeyi ne hale getirdiler" ifadelerini kullandı. "Yoksul mahallelerden başlayarak her mahalleye kreş yapacağız" diyen Kılıçdaroğlu "Çoğu belediye başkanımız yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz de 150 mahalleye 150 kreş yapacağız sözü verdi. Çocuğunu güven için anne kreşe verecek. 17 yılda, yerel yönetimlerde de 25 yılda yapamadıklarını sizler yapacaksınız" dedi.

        KAYYUM TEPKİSİ

        "Bizim tek güvencemiz demokrasi" diyen CHP lideri, "Demokrasi kültürü geliştikçe kişibaşı gelir de süratle artar. Hukukun üstünlüğü sağlandıkça yatırımcı da endişe taşımaz. Yargı bağımsızlığı olmadığı için adalet duygusu zedelendiği bir süreci yaşıyoruz. Bu süreç içerisinde hepimizin savunması gereken temel kural hukukun üstünlüğü, adalet ve demokrasidir. Halk size güvendi, oy verdi. Seçildikten bir gün sonra vali bir yazı yazıyor ve o belediye başkanı görevden alınıyor. Bu demokrasiye darbedir. Siz beğenmediğiniz bir partinin belediye başkanlarını neredeyse topluca görevden alıyorsunuz ve yerine kayyum atıyorsunuz. Vatandaş niye oy kullandı? İktidara sormak gerekiyor, sandığı niye koydunuz? Hadi belediye başkanını aldınız, belediye meclisi belediye başkanı seçsin. Türkiye'de hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Ben bunu söylediğimde kızıyorlar. Bu bütün dünyanın bildiği bir gerçek. Bu gerçekler bizim canımızı acıtıyor. Demokrasiyi bu ülkeye getiren bir partinin genel başkanı olarak bizi incitiyor. Demokrasi hepimiz için var. Sanki tüm dünyanın kulakları ben konuşunca açılıyor. Dünyanın neresinde konuşursanız konuşun 10 saniye içinde dünyanın diğer ucuna gidiyor" diye konuştu.

        TANK-PALET FABRİKASI

        "Birileri ülkemizin en değerli varlıklarını başka bir ülkeye peşkeş çekiyorsa, buna karşı durmak da tarihin bize yüklediği bir görevdir" diyerek Sakarya'daki tank-palet fabrikası konusuna değinen Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

        "Şu anda Katar Ordusu'na bedava verildi. BMC grubuna bedava verildi. Satılmadı. 'Özelleştirme yok burada' diyordu, Resmi Gazete'deki kendi imzasının olduğu kararı gösterdik. Ben bunu söyleyince rahatsız oluyor. Dünyanın neresinde kendi silah fabrikasını yabancı bir ülkeye bedava veren ya da parayla veren bir ülke var mı? İkinci kararnameyi Resmi Gazete'de yayımlamadı. Ben görmeyim diye. Ama ben görürüm. O kararname geldi bana. 'Bu kararname yoktur' diyemiyor. 'Biz satmadık' diyor. Satsaydın para alacaktın, biz onu görecektik. Kiralamadık diyor, kiralasan para alacaksın göreceğiz. 'İşletme hakkını devrettik' diyor, hani nerede? 25 yıllığına devrettin madem, ihaleye ne zaman çıktı? Bunu yapmak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ihanettir. Keşke mahkemeye verse de orada da anlatsak. Türk Telekom'u aynı şekilde işletme hakkını devrettiler, 6,5 milyar dolara. Burada da 25 yıllığına devrediyorsunuz bedava. Niye bedava? Kime verdiniz? Katar Ordusu'nun arkasında kimler var? Eminim Katar devleti de rahatsızdır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ