Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Melih Gökçek'ten o haberin ardından sert tepki

        Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, isminin bazı parklardan silindiği haberleriyle ilgili olarak belediyenin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Adnan Yuva'yı suçladı. Gökçek, Twitter hesabından, "Teşekkürler Adnan. Görevini yapmakta gecikmiştin" diye tepki gösterdi. Yuva ise "Hiçbir gazeteciden böyle bir haberin yapılmasını istemedim, istemem de" dedi.

        Başkent'teki bazı parklardan isminin kaldırılmasıyla ilgili olarak basına yansıyan haberlerin ardından eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediyede görev yapan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Adnan Yuva'yı suçladı.

        "TEK TEK HABER VERDİĞİN İÇİN TEŞEKKÜRLER"

        Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gökçek, "Teşekkürler Adnan. Görevini yapmakta gecikmiştin. Medyaya telefon açıp, tek tek haber verdiğin için teşekkür ediyorum" dedi.

        Gökçek attığı başka bir tweet'inde ise şunları yazdı: "Bugüne kadar cevap vermedim ama adımın parklardan kaldırılmasına değil, bunun belediyede çalışan birisi tarafından gazetelere telefon açarak, 'Haberi atmayın, fotoğraf da gönderdik' demesine canım sıkıldı. Maalesef bütün bu işleri belediyede tek kişi organize ediyor ve kimsenin lafı bu daire başkanına geçmiyor. Kızılay'ın ortasında 15 Temmuz'un simgesi bayrağı kaldırtan aynı kişi. Tamir etmek için söktük diye medyaya açıklama yapmıştı. Aradan 8 ay geçti."

        "HİÇBİR GAZETECİDEN BÖYLE BİR ŞEYİ İSTEMEM"

        Bu suçlamanın ardından Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Adnan Yuva da Twitter hesabından açıklamada bulundu. Yuva şunları söyledi:

        "Ankara Büyükşehir Belediyemizin önceki başkanı Sayın Melih Gökçek'in sosyal medya üzerinden şahsımla ilgili iddiaları bu açıklamayı yapmam gereğini doğurmuştur. Ne benim ne de belediyemizin iddia edildiği gibi bir algı çabası asla olmadı ve olamaz. Bu yönde de bir politika zaten bize ve mensubu olmaktan gurur duyduğum kurumumuza asla yakışmaz. Ben asla hiçbir gazeteciyi ya da başka birisini arayarak böyle bir haberin yapılmasını istemedim, istemem de.

        "SAYIN GÖKÇEK'İN İSPAT ETMESİNİ BEKLİYORUM"

        Haberi yapan gazeteciyi de 9 yıldır görmedim, 9 yıldır da hiç konuşmadık. "Haberi atlamayın, fotoğraf da gönderdik" diye bir ifadem de asla kimseye olmadı. Önceki başkanımız Sayın Gökçek'in şahsına veya belediyemiz kurumsal kimliğine zarar verebilecek hiçbir yayını desteklemem de söz konusu dahi olamaz. Hatta bu yönde çaba içerisinde olanlara karşı tavrımı da tüm Ankara'daki gazeteci arkadaşlarım bilir.

        Sayın Gökçek'ten benim böyle bir görüşme yaptığımı, birine böyle bir şey söylediğimi ispat etmesini bekliyor, sayın başkanımızı bu şekilde yanlış yönlendiren ve kendisine yalan söyleyenleri de Allah'a havale ediyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ