Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: Nazmi Arıkan ve şoförünün öldürülmesinde flaş tespit!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Son dakika... Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki çiftlik evinde öldürülen Fen Bilimleri Eğitim Kurumlarının kurucusu Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker'in cinayetinde kullanılmış olabileceği değerlendirilen bıçak, evin yakınlarındaki tarlada bulundu.

        Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca cinayetlerle ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde jandarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

        İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timince (JASAT) 14 Temmuz'da İstanbul'da özel okul ve kurs işletmecisi Tokatspor Kulübü Başkanı şüpheli Ufuk A. gözaltına alındı.

        Cinayete kurban giden Nazmi Arıkan
        Cinayete kurban giden Nazmi Arıkan

        Fotoğraf: DHA

        ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Şüphelinin otobüsle İstanbul'dan Gelibolu'ya geldiği, buradan da minibüsle Eceabat ilçesine gelip ticari taksiyle çiftlik evine gittiği tespit edildi. Şüpheliyi buraya getiren taksi sürücüsünün de ifadesinin alındığı, eve saat kaçta gelindiği ve daha sonra buradan kaçta ayrıldığı bilgilerinin kesinleştirildiği öğrenildi.

        Cinayete kurban giden Şerif Eker
        Cinayete kurban giden Şerif Eker

        Fotoğraf: DHA

        Soruşturma kapsamında özel olarak oluşturulan ekipler, çiftlik evinin çevresindeki yaklaşık 1 kilometrelik alanda çalışma yaptı.

        EVİN YAKININDA BULUNDU

        Çalışma kapsamında olayın ardından şüpheli ya da şüphelilerin kaçmış olabilecekleri alanlarda metal detektörlülerinin de kullanıldığı geniş kapsamlı tarama yapılırken, eve yakın bir noktadaki tarlada cinayette kullanılmış olabileceği değerlendirilen bir bıçak bulundu.

        Fotoğraf: DHA

        Bıçak, incelenmek üzere buradan alınarak jandarmaya götürüldü. Şüpheli Ufuk A.'nın bunun ardından çiftlik evine getirilip yer göstermesi yapıldı. Ufuk A., işlemlerinin tamamlanmasının ardından Gelibolu Adliyesi'ne sevk edildi.

        TOPLAM 120 SAATLİK KAMERA KAYDI İNCELENDİ

        DHA'nın haberine göre de, Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker'in 13 Temmuz'da Gelibolu ilçesine bağlı Karainebeyli köyündeki çiftlik evinde cansız bedenlerinin bulunmasının ardından, olayı aydınlatmak için Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde özel timler oluşturuldu.

        JASAT başta olmak üzere çok sayıda özel ekip, cinayet şüphelisi olarak, 6 ay önce çiftlik evine geldiği ve Nazmi Arıkan ile alacak verecek meselesi nedeniyle tartıştığı ileri sürülen Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk A. üzerinde yoğunlaştı. Şehirler arası otobüs firmalarının yolcu listelerini kontrol eden jandarma ekipleri, terminallerdeki kameralar, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Plaka Tanıma Sistemleri, yol güzergahlarındaki MOBESE ve güvenlik kameraları olmak üzere toplam 120 saatlik kamera kaydını saniye saniye izledi.

        Fotoğraf: DHA

        SABİT İKAMETGAH ADRESİ BULUNMUYOR

        Sabit bir ikamet adresi bulunmayan ve 100'e yakın ikameti kullandığı belirlenen şüphelinin Etiler Mahallesi Tuğcular Sokak'ta başka bir isme kiralanan evde olduğu kamera kayıtlarından belirlendi. Bunun üzerine oluşturulan jandarma özel timi, 14 Temmuz'da saat 03.00 sıralarında Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle adrese operasyon düzenleyerek, kimya öğretmeni Ufuk A.'yı gözaltına aldı.

        ÇİFTLİK EVİ ÇEVRESİNDE KEŞİF YAPMIŞ

        Gelibolu ilçesine getirilerek sorguya alınan Ufuk A., cinayeti kabul etmese de ekipler kendisinin çiftlik evine geldiğini belirledi. Jandarma ekipleri, Ufuk A.'nın ilk olarak 11 Temmuz günü İstanbul Etiler'deki evinden Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine otobüs ile geldiğini, buradan da taksiyle köye giderek, çiftlik evinin çevresinde keşif yapıp İstanbul'a geri döndüğünü tespit etti. Şüphelinin bir gün sonra 12 Temmuz'da yine otobüs ile İstanbul'dan Gelibolu ilçesine, buradan minibüs ile Eceabat ilçesine geçtiği, ardından da taksiyle saat 21.45 sıralarında Karainabeyli köyüne ulaştığı belirlendi.

        İddiaya göre, köye giden asfalt yol üzerinde taksiden inen Ufuk A., ayçiçeği tarlası ve çalılıklar arasından çiftlik evine yaklaştı, 3 saat boyunca Arıkan'ın çiftlik evini gözetledi. Saat 23.00 sıralarında Nazmi Arıkan'ın evinden veteriner ile şoförü Şerif Eker'in ayrıldığını gören Ufuk A., evin arka kapısından içeriye girdi. Şüpheli, evde yalnız kalan ve koltukta oturan Nazmi Arıkan'ı arkasından yaklaşıp bıçaklamaya başladı. Bu sırada Arıkan'ın son bir hamleyle cep telefonundan şoförü Şerif Eker'i aradığı ve 8 saniyelik bir görüşme yaptığı ifade edildi. Arıkan'a 300 metre mesafedeki başka bir eve yatmaya giden şoför Şerif Eker, araca binerek hızlıca yardıma gitti. Bu sırada 47 bıçak darbesiyle Nazmi Arıkan'ı öldüren Ufuk A., eve bir aracın geldiğini görünce saklandı. Şoför Şerif Eker eve girdiğinde kapının arkasında saklanan Ufuk A. tarafından bıçaklamaya başladı. Eker de 66 bıçak darbesiyle olay yerinde hayatını kaybetti.

        ÇİFTLİK EVİNİ KUNDAKLAMA GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞ

        Katil zanlısı, saat 00.15 sıralarında kendisini köye bırakan taksi şoförünü arayıp kendisini almasını istedi. Çiftlik evini de burada bulduğu kimyasal malzemeler ile yakarak kundaklama girişiminde bulundu. Ayçiçeği tarlasından asfalt yola giderken de suç aleti bıçağı araziye sakladı. Jandarma özel ekipleri, 4 gün boyunca 5 dönüm arazide metal dedektörü ve dedektör köpekle birlikte arama yaptı ve üzerinde kan izleri de olan suç aleti bıçağı buldu. Jandarma özel timi, şüphelinin Karainebeyli köyüne geldiğindeki ve cinayetin ardından İstanbul'a döndüğündeki kıyafetinin de farklı olduğu tespit edildi.

        Tasarlayarak kasten adam öldürme suçundan adliyeye sevk edilen cinayet şüphelisi Ufuk A.'nın, jandarmadaki sorgusunda Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker'i kendisinin öldürmediğini, çiftlik evine ise alacağı olduğunu öne sürdüğü parayı almaya geldiğini söylediği öğrenildi.

        NE OLMUŞTU?

        Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Karainebeyli köyünde Nazmi Arıkan'a ait çiftliğin çalışanları, 13 Temmuz'da iş yerlerine geldiklerinde bir süredir haber alamadıkları Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker'in cansız bedenleri bulmuştu. Arıkan ve Eker'in bıçaklanarak öldürüldükleri belirlenmişti.

        Nazmi Arıkan ve Şerif Eker'in cenazeleri, 15 Temmuz'da İstanbul'da düzenlenen törenin ardından toprağa verilmişti.

         Eğitimci Arıkan ve şoförünün öldürülmesinde yeni detaylar!
        Eğitimci Arıkan ve şoförünün öldürülmesinde yeni detaylar! Haberi Görüntüle

        Fotoğraflar: DHA

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ