Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kahramanmaraş'ta Sevgi'nin şüpheli ölümünde adli tıp raporu çıktı!

        Kentte 17 Kasım 2021'de sokakta yaralı olarak bulunan Sevgi G., ambulansla götürüldüğü Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde doktorlara ve polise 'Kendimi bıçakladım' dedi.

        DHA'nın haberine göre, aldığı bıçak darbesi nedeniyle karaciğeri parçalanan ve sevk edildiği Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde karaciğer nakli yapılan bir çocuk annesi Sevgi G., 23 Kasım 2021'de hayatını kaybetti.

        KOCASI TUTUKLANDI

        Olayın ardından başlatılan soruşturmada gözaltına alınan kadının eşi Durdu G., 25 Kasım 2021'de sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine konuldu. Soruşturma sonunda Durdu G. hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, babası İ.G. ve arkadaşı S.A. hakkında ise 'suç delillerini yok etme' suçundan beşer yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle Kahramanmaraş 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

         Sevgi'nin şüpheli ölümünde flaş tahliye!
        Sevgi'nin şüpheli ölümünde flaş tahliye! Haberi Görüntüle

        Davanın iddianamesinde Sevgi G.'nin otopsisinde vücudunda 3 bıçak darbesinin tespit edildiği belirtilerek, "Yaralanmanın sayısı, niteliği ve şekli birlikte değerlendirildiğinde müteveffanın kendisini karın kısmından üç kez kesici delici aletle yaralayarak intihar etmeye çalıştığı şeklindeki eylemin hayatın olağan akışına aykırı" denildi.

        TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ ANCAK CEZAEVİNDEN ÇIKAMADI

        Durdu G., ilk duruşmada suçlamaları kabul etmedi. Eşinin kendisini bıçakladığını öne süren Durdu G., "Elindeki bıçağı kendisine salladı. Sonra bana 'Ben ölüyorum, beni kurtar' diyerek kapıdan dışarı çıktı. Ben eşime tokat dahi atmadım, suçsuzum" dedi.

        Sevgi G.'nin ambulansla hastaneye götüren ve hastanede ilk müdahalesini yapan doktor ve sağlık çalışanları da kadında 1 bıçak yarası olduğunu söyledi. Duruşma sonunda mahkeme heyetinin tahliyesine karar verdiği Durdu G., başka bir suçtan dolayı cezaevinden çıkamadı.

        '1 ADET KESİCİ DELİCİ ALET YARALANMASI TESPİT EDİLDİ'

        Öte yandan hem Durdu G. hem de Sevgi G.'nin ailesinin beklediği adli tıp kurumu raporu da dosyaya girdi. 7 uzman tarafından hazırlanan 12 sayfalık raporda; Sevgi G.'nin karnında ameliyat ve dren kesileri nedeniyle çok sayıda kesi bulunduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

        "Kişiye ait tıbbi belgelerden ve radyolojik tetkiklerden elde edilen bilgi ve bulgular birlikte değerlendirildiğinde; kişinin batın bölgesi sol üst kadranda 1 adet kesici delici alet yarası tespit edilmiş olup tek başına ölüm meydana getirebilecek nitelikte olduğu, delici kesici aletin vücut içerisinde önden arkaya, soldan sağa ve aşağıdan yukarıya yönde yol izlediği, söz konusu yaralanmayı kişinin kendisinin hem sağ el hem de sol elle yapabileceği gibi, aynı yaralanmanın bir başkası tarafından hem sağ el hem de sol elle yapılabileceği, kişiye ait karaciğer nakil esnasında alınmış olduğundan yaralanmanın derinliği hususunda değerlendirme yapılamadığı oy birliği ile mütalaa olunur."

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ