TVF Başkanı Sönmez: Borsa İstanbul iki yıl içinde halka arz edilebilir
Türkiye Varlık Fonu CEO'su Zafer Sönmez Bloomberg HT yayınına katıldı. Borsa İstanbul'un yüzde 10'unun devrine ilişkin 200 milyon dolarlık ödemenin TVF hesaplarına geçtiğini belirten Sönmez, Borsa İstanbul'un iki yıl içinde halka arzının da söz konusu olabileceğini söyledi ve fonun borsadaki payının yüzde 51'in altına düşmeyeceğini belirtti. Sönmez, Çaykur'un zarar etmesiyle ilgili de açıklamalarda bulundu
ABONE OLTürkiye Varlık Fonu CEO'su Zafer Sönmez, fonun gündeminde yer alan son gelişmeleri Bloomberg HT yayınında değerlendirdi. Sönmez 2021'de yeni bono ihracı sürecine girileceğini, 18-24 ayda bir Varlık Fonu'ndan bono ihracı görüleceğini belirtti.
Sönmez, "2021'de yeni bono ihracı sürecine gireceğiz. Yatırımcı bizi tanıdı. 2021'de daha hızlı bir şekilde finansalları toparlayarak doğru bir pencerede yola çıkacağız. Çünkü Varlık Fonu Hazine kadar olmasa da piyasaya sürekli gelen bir oyuncu olacak. Her 18-24 ayda fonun bir bonosunu göreceksiniz. Altyapısını hazırlamış durumdayız. Bizim için bononun fiyatı ve tutarından daha önemli olan bir şey var. Yatırımcı bazını oluşturmamız lazım" ifadelerini kullandı.