Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2016 Rio Olimpiyatları Usain Bolt: Artık Pele ve Muhammed Ali gibi efsaneyim - 2016 Rio Olimpiyatları Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Usain Bolt fırtınası Rio’da tam gaz sürüyor... Berlin 2009 Dünya Şampiyonası’nda HABERTÜRK’e özel yaptığı açıklamada efsaneler arasında yer almak istediğini ancak henüz efsane olmadığını söyleyen rekortmen atlet, 100 metrenin ardından 200 metreyi de kazandı ve yarış sonrası açıklamasında, “Artık Pele ve Muhammad Ali gibi efsaneler arasına girdim” dedi. Yohan Blake ve Justin Gatlin gibi rakiplerinin finale kalamadığı 200 metre finalinde çok rahat koşan Bolt, 19.78 ile finişi ilk sırada geçti. Kanadalı Andre De Grasse 19.80 ile ikinci olurken, Fransız Christophe Lemaitre ise foto finiş sonucu 20.12 ile bronzun sahibi oldu. 30 yaşındaki Bolt, olimpiyatta üst üste üç kez 100-200 metre dublesi yapan ilk atlet olarak tarihe adını altın harflerle yazdırdı.

        ‘İTİRAZI OLAN VAR MI?’

        Usain Bolt, 4x100 metre bayrakta rekorla olimpiyatlara veda etmek istediğini söyledi. Efsane sporcu, sözlerini şöyle sürdürdü: “8. altınımı aldım. Dünyaya en büyük olduğumu kanıtlamak için daha ne yapmam gerekir? Her zaman Muhammed Ali ve Pele gibi en büyükler arasına girmek için çaba harcadım. Artık dünyaya en büyük olduğumu ispat ettim. Yapabileceğim her şeyi yaptım.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ