Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL TBF'nin yeni başkanı Hidayet Türkoğlu - Basketbol Haberleri

        Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) olağan seçimli genel kuruluna tek aday olarak giren Hidayet Türkoğlu, başkanlığa seçildi.

        Federasyonun olağan genel kurulunda 143 oy kullanıldı. Oyların 30'u geçersiz sayılırken, geçerli 113 oyun tamamını alan Türkoğlu, başkanlık koltuğuna oturdu.Hidayet Türkoğlu yaptığı açıklamada, "NBA Finali'nde bile bu kadar heyecanlanmadım. Cesur kararlar alacak bir yönetim oluşturuyoruz. Altın jenerasyona gereken desteği vereceğiz. Basketbol federasyonu Türkiye'nin en başarılı federasyonudur" ifadelerini kullandı.

        Hidayet Türkoğlu'nun başkanlığındaki TBF Yönetim Kurulu'nda şu isimler yer aldı: Ali Aslan, Arda Ermut, Kemal Akar, Ülkan Delikan, Yılmaz Argüden, Özden Pelister, Methi Bengisu, Mert Çetinkaya, Emre Hüseyin Soyuer, Hüseyin Beşok, Dinçer Çetintaş, Yahya Üstün, Güçlü Gökozan, Mehmet Fatih Öztürk.

        HİDAYET TÜRKOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI:

        ''Bugün Türk basketbolunu daha ileriye taşımak için bir aradayız. NBA sayesinde basketbol dünyasının en iyi pazarlama, sponsorluk ve sosyal sorumluluk gibi çalışmalarla kendimi bu günlere hazırladım. Kısa sürede pek çok projede görev aldım. Kulüplerimizin ve oyuncularımızın ihtiyaçlarını anlamak için incelemelerde bulundum. Bu tecrübelerin ardından hayatımın en kıymetli görevini Sayın Cumhurbaşkanımızın spor başdanışmanlığına atandım. Cumhurbaşkanımla beraber incelemelerde bulunma fırsatı buldum. TFB Türkiye'nin en başarılı federasyonudur. Sportif başarılarımız sayesinde önemli bir konuma geldik. Basketbolumuzu bu döneme taşımakta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ancak çözülmeyi bekleyen sorunlarımız ve geliştirilmesi gereken alanlarımız var. Omuz omuza yürümemiz gereken uzun bir yolculuktan bahsediyorum. Federasyon olarak şeffaf, herkese eşit mesafede, yeniliklere açık ancak cesur kararlara da adım atacak bir yönetim kuruyoruz. Başarı iyi bir takım oyununu gerektirir. Bugün huzurunuzda TFB'nin yönetimine çalışma arkadaşlarımla beraber aday olurken Türk basketbolunu hak ettiği konuma taşımaya söz veriyoruz. Hızla harekete geçmemiz gereken noktalar var. Kulüplerimizin sağlıklı ve sürdürülebilir finansman kaynakları noktasında birlikte mücadele vereceğiz. Basketbol taraftarının izleyici olarak beklentilerini yapılacak araştırmalar ile daha iyi anlayarak seyirci desteği için kulüplerimizle bilgilerimizi paylaşacağız" şeklinde konuştu.

        Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) eski başkanı Harun Erdenay: Görevi Hidayet'e devretmek benim için bir onurdur. Eminim basketbolu daha ileriye taşıyacak

        Genel kurulda başkanlığa seçilen Türkoğlu katılımcılara teşekkür ederek, seçimin hayırlı olması dileğinde bulundu.

        Hidayet Türkoğlu: NBA finalinde bile bu kadar heyecanlanmadım
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ