Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 74-50 yendi - Basketbol Haberleri

        Fenerbahçe Ülker: 74 - Mersin Büyükşehir Belediyesi: 50

        Salon: Ülker Sports Arena

        Hakemler: Fatih Söylemezoğlu, Ziya Orhon, Ahmet Ersan Ergüler

        Fenerbahçe Ülker: Barış Ermiş 7, Ömer Onan, Bogdanovic 9, Batiste 4, Andersen 2, Kaya Peker 8, Preldzic 9, İlkan Karaman 15, Bremer 10, Can Maxim Mutaf 4, Oğuz Savaş 4, Sato 2

        Mersin Büyükşehir Belediyesi: Holston 7, Hakan Köseoğlu 4, Prince 2, Ali Karadeniz 16, Mutlu Demir 7, Altan Erol 1, Sneed 13, Hakan Erol

        1. Periyot: 14-9

        Devre: 35-25

        3. Periyot: 52-35

        Diskalifiye: 23.49 Prince (Mersin Büyükşehir Belediyesi)

        Beş faulle çıkan: 34.12 Oğuz Savaş (Fenerbahçe Ülker)

        Karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe Ülker, ilk dakikalardan itibaren kontrolü elinde tuttuğu mücadelede ilk periyodu 14-9 önde geçti.

        İkinci periyodun hemen başında İlkan Karaman ile 3 sayılık isabet bulan sarı-lacivertliler, ardından Kaya Peker ve Preldzic'in basketleriyle 12. dakikada 12 sayılık farka (21-9) ulaştı. Savunmadaki baskısıyla rakibine kolay sayı şansı tanımayan sarı-lacivertliler, uzun süre farkı çift haneli sayılarda tuttu. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ali Karadeniz ve Holston ile bulduğu sayılarla etkili olarak farkı kapatmaya çalışırken, Fenerbahçe Ülker devreyi 35-25 önde geçti.

        Fenerbahçe Ülker ilk yarıda rakibine ribauntlarda 21-11 üstünlük kurarken, sarı-lacivertli ekipte oyuna giren 11 oyuncunun 10'u skora katkı yaptı. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde ise Ali Karadeniz, Holston, Sneed, Mutlu Demir ve Altan Erol olmak üzere 5 oyuncu skor üretti.

        İkinci yarıya hücumda tutuk başlayarak 4 dakika sayı bulamayan Fenerbahçe Ülker karşısında, Ali Karadeniz, Prince ve Sneed ile bulduğu sayılarla farkı eriten Mersin Büyükşehir Belediyesi, 25. dakikanın başında skoru 35-32'ye getirdi. Bu dakikadan sonra temposunu artıran sarı-lacivertli ekip, rakibini durdurup, Bremer, Barış Ermiş, Bogdanovic, Kaya Peker ile sayılar üreterek 14-0'lık bir seriyle 29. dakikaya girildiğinde farkı 17 sayıya (49-32) yükseltti. Preldzic'in 3 sayılık basketiyle son dakikanın içinde 52-34'lük skorla 18 sayılık fark yapan Fenerbahçe Ülker, 3. periyodu 52-35 önde tamamladı.

        Son periyotta kontrolü iyice eline alan, İlkan Karaman ile üst üste bulduğu sayılarla 34. dakikada farkı 26 sayıya (61-35) kadar çıkaran Fenerbahçe Ülker karşılaşmadan da 74-50 galip ayrıldı.

        PRİNCE DİSKALİFİYE EDİLDİ

        Karşılaşmanın 24. dakikasında gelişen bir pozisyonda Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Prince, Andersen'in yüzüne vurunca iki oyuncu arasında gerginlik yaşandı.

        İkili arasında büyümesi muhtemel kavga, takım arkadaşlarının araya girmesiyle önlendi. Maçın hakemleri yaşanan tartışmayı değerlendirdikten sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Prince'i diskalifiye ederek, sahanın dışına gönderirken, Fenerbahçeli Andersen'e de teknik faul verdiler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ