Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2014 Brezilya Almanya Brezilya Maç Özeti ve Golleri İzle (Dünya Kupası 2014) Brezilya 1 Almanya 7 (Maç özeti ve golleri) - Dünya Kupası 2014 Haberleri
        1

        Almanya karşısında aldığı tarihi yenilginin ardından Brezilya'nın yenilmezlik serileri de son buldu...

        2

        2014 Dünya Kupası yarı final maçında Almanya'ya karşı 7-1'lik tarihi bir yenilgi alan Brezilya'nın sahasındaki 12 yıllık yenilmezlik serisi son buldu.

        3

        Brezilya Milli Takımı, 2002 yılının Ağustos ayında Paraguay ile oynanan maçtan beri ülke sınırları içerisinde oynadığı 42 maçta yenilgi yüzü görmemişti.

        4

        Sambacılar aynı zamanda 19 maçlık yenilmezlik serisi de Almanya maçıyla birlikte sona erdi. Brezilya, son yenilgisini 2013 yılında İsviçre ile oynadığı hazırlık maçında almıştı.

        5

        BREZİLYA DA TARİH YAZDI
        Brezilya da tarihinde ilk kez bir Dünya Kupası maçında kalesinde 7 gol gördü.

        6

        Dünya Kupası yarı finalinde Almanya karşısında yediği gollere engel olamayan Brezilya, tarihinde ilk defa bir maçta 7 gol yedi.

        7

        Almanya karşısında ilk 30 dakikada 5 gol gören ev sahibi Brezilya ikinci yarıda skorun 7-0'a gelmesiyle adeta şoka uğradı.

        8

        Sambacılar, en son Dünya Kupası'nda Macaristan'dan 4 gol yemişti. 1954 Dünya Kupası'nda Macaristan'a 4-2 mağlup olan Brezilya, 60 yıllık aranın ardından ilk defa kalesinde 4'ten fazla gol gördü.

        9

        Almanya mağlubiyeti, Brezilya futbol tarihine hezimet olacak geçecek.

        10

        HAİTİ İLE AYNI DURUMA DÜŞTÜ
        Yine ilk yarıda Almanlar'dan 5 gol birden yiyen Brezilya, Haiti ile aynı kaderi paylaştı.

        11

        Brezilya, Almanya ile oynadığı yarı final maçında ilk yarıda kalesinde 5 gol görerek tarihi bir şok yaşadı.

        12

        Bu talihsiz durumu en son 1974 Dünya Kupası'nda Haiti yaşamıştı. Haiti de Polonya ile oynadığı karşılaşmada ilk yarıda kalesinde 5 gol birden görmüştü. O karşılaşma 7-0'lık Polonya üstünlüğü ile sona ermişti.

        13

        ALMANYA TARİHİ YAZIYOR!
        Almanya, ilk kez bir Dünya Kupası yarı finalinde ilk yarıda 5 gol birden bularak tarihe geçmeyi başardı. Almanya'nın Dünya Kupaları tarihinde aldığı en farklı skor ise 2002 yılında Suudi Arabistan'ı 8-0 yendikleri karşılaşma...

        14

        ALMANYA REKORU ZORLADI
        2014 Dünya Kupası yarı finalinde Brezilya'yı 7-1 mağlup eden Almanya, 1938 Dünya Kupası'nda İsveç'in Küba'yı 8-0 yenmesinin ardından en farklı galibiyete imza attı.

        15

        Güney Amerika temsilcisi Brezilya, Almanya maçıyla ilk defa bir Dünya Kupası maçında kalesinde gördüğü 7 gole engel olamadı.