Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş 'Hocaların hocası' HTSPOR yazarı Bülent Yavuz Fenerbahçe - Beşiktaş maçının tartışmalı pozisyonlarını yorumladı - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR.COM / Bülent YAVUZ

        Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi gene beklenen mücadeleyi yansıtmadı. Beşiktaş, Fenerbahçe'yi bir daha bu şekilde bulamaz. Ama Siyah-Beyazlı oyuncular "Ben illa da şampiyon olmayacağım" diyor sanki. Fenerbahçe, Galatasaray'dan ve Beşiktaş'tan geride, bu maçı kaybetse şampiyonluğa havlu atacak. Kendi sahandasın ve taraftarının önündesin ama son dakikaya kadar oynadığın futbolla verdiğin mücadeleyle kalan 9 haftada şampiyonluğa ne kadar atılacaksın o da belli değil. Moussa Sow'un son dakikadaki golü Fenerbahçe'yi zirve yarışında tekrar iddialı duruma getirdi. Bundan sonra neler olur bilinmez. Her 3 takımın da birbirinden ne fazlası var ne de eksiği.

        Maçın hakemi Fırat Aydınus, ülkemizin yetiştirdiği en değerli hakemlerden biri. Ancak Saracoğlu Stadı'nda kuralları uygulamaktan çok oyuncuları oyunda tutma adına daha çok performans sarfetti. Tabii ki hakemlik tekniğinde önce kural gelir sonra yönetici kimliği gelir.

        31. dakikada Emenike'nin izinsiz çıkması kesinlikle sarı kartla cezalandırılmalıydı. Ama şimdi hakeme sorsanız "Benden izin aldı" der. Emre'nin Slaven Bilic'e yakışıksız sözlü cümleleri milyonlarca kişi tarafından göründü ve algılandı. 4. hakem Deniz Çoban hakemi çağırdı ve neler yaşandığını anlattı. Ama hakem yazının başında dediğim gibi kuralı uygulamaktan çok idare etmek, oyuncuları oyunda tutmak adına kuralı işletmedi. Müsabakanın genel anlamda yönetilmesinde hakemin bu iki önemli yanlışı dışında her hangi bir kritik kararı yok. 1-2 sarı kart eksik bıraktı. Derbi maçı tabii ki biraz stresli ve sıkıntılıdır. Hakem de olabildiğince pozisyonlara yakın olup olayların da tırmanmasına fırsat vermedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ