Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, futbolcularına, "Lig başlıyor, şampiyonluk ateşini yakın" diyerek mesaj gönderdi - Fenerbahçe Haberleri
        1

        HABERTÜRK SPOR | AHMET SELİM KUL

        Portekizli çalıştırıcı önceki gün takım izinliyken Ankara’ya giderek ilk hatadaki rakipleri olan Eskişehirspor’un Osmanlıspor ile oynadığı maçı izledi. Daha sonra İstanbul’a dönen genç hoca zorlu maraton için talebeleriyle etkili bir konuşma yaptı.

        2

        "Lige etkili bir başlangıç yapmaları gerektiğinin altını çizen Pereira, “Cuma günü lig başlıyor. Bu maçta şampiyonluk ateşini yakmanızı istiyorum."

        3

        "Ve bu ateş 34 hafta boyunca hiç azalmadan her hafta daha da alevlenerek sonunda bu ligi yakarak bizi şampiyon yapacak seviyeye gelmeli. Bunun için de sahamızda seyircimiz önündeki ilk maçımızda iyi bir başlangıç yapılmasını istiyorum” dedi.

        4

        ‘BU YOLUN SONU...’
        Kendilerini son derece zorlu bir maratonun beklediğini de oyuncularına hatırlatan teknik direktör Vitor Pereira, “Aslında bunları size söylememe gerek yok. Hepinizin kariyerinde sayısız şampiyonluklar var ve bu maratonun ne kadar zorlu olduğunu biliyorsunuz."

        5

        "Ama biz kendi gücümüzün farkındayız. Hepimize lig hayırlı olsun. Bu yolun sonu şampiyonluk olacak” ifadesini kullandı.

        6

        "FERNANDAO'YA YARDIM EDİN"
        Fenerbahçe’nin bu sezon Bursaspor’dan transfer ettiği gol kralı Fernandao’ya Vitor Pereira çok önem veriyor.

        7

        Sarı-Lacivertliler’in hücum ederken topun ilk olarak Fernandao ile buluşturulmasını isteyen Pereira futbolculardan Brezilyalı oyuncuya her zaman yardım etmelerini onun servis yapabilmesi için iyi pozisyon almalarını istedi.

        8

        Fernandao’nun her zaman 1’den fazla pas seçeneği olmasını isteyen Pereira oyuncuya da özel ilgi gösteriyor.

        9

        PEREİRA’DAN ŞUT EMRİ
        Şampiyonlar Ligi 3. tur ön elemede oynanan iki Shakthar maçında da gol atamayan Kanarya’da teknik direktör Vitor Pereira daha çok şut atılmasını istedi.

        10

        Özellikle Fernandao’ya verilip geri alınan toplarda zaman kaybedilmemesini isteyen Pereira oyuncularından öncelikle şut atmalarını ya da topu hızlı bir şekilde kanata indirerek kanat oyuncularının içeri sert ortalar göndermelerini istedi.

        11

        FUTBOLCULARA İLK UYARI
        Bu arada Fenerbahçe’de Shakhtar maçının ardından teknik direktör Vitor Pereira ve kurmaylarının gülen yüzleri asılmaya başladı...

        12

        Portekizli hoca ve yardımcıları özellikle kanat oyuncularına sahadaki rolleri hakkında detaylı çalışma yaptırıyor.

        13

        Ancak yeni bir takım ve yeni bir oyun anlayışı olması sebebiyle futbolcuların saha içindeki görevlerinin dışına çıkmaları teknik heyetin keyfini fazlasıyla kaçırmış durumda.

        14

        Bu durumun da takımın genel oyun anlayışını bozduğu görüşünde birleşen Pereira, özellikle 4 oyuncusunun dikkatini ciddi anlamda çekti.

        15

        Genç çalıştırıcı oyun anlayışının dışına çıkıp takıma zarar verdiklerini düşündüğü Nani, Alper Potuk, Diego Ribas ve Miroslav Stoch gibi futbolcuları ciddi anlamda uyardı.

        16

        SAMANDIRA'DA DURMAK YOK
        Fenerbahçe, sezonun ilk haftasında 14 Ağustos Cuma günü sahasında Eskişehirspor’la yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

        17

        Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde, teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda sakatlıkları bulunan Gökhan Gönül ve Robin van Persie çalışmalarına takımdan ayrı özel program dahilinde devam etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ