Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Pereira Kasımpaşa maçı sonrası Terraneo'ya bir rapor sundu - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | AHMET SELİM KUL

        Ligde oynadığı 4 maçta 10 puan toplayan ve sadece 2 gol yiyen Kanarya, ofansif anlamda ise beklenen patlamayı yapamadı. Özellikle Kasımpaşa maçında hücumda çok tutuk olan Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira önemli tespitlerde bulundu. Portekizli teknik adam sportif direktör Giuliano Terraneo’ya bu konuda rapor verdi. İşte Pereira’nın raporu:

        ‘HÜCUMU ETKİLEDİ’

        Kasımpaşa karşısında 3 stoperinin sakat olması nedeniyle Mehmet TopalKadlec ikilisiyle maça başlandı. Sorun yaşamamak için de Pereira tüm takımın defansa yardım etmesini ve arkadaşları üzerine binecek yükü azaltmalarını istediğini raporunun en başında belirtti.

        ‘YORGUNLUK SAHNEDE’

        Kasımpaşa’ya karşı forma giyen 14 oyuncusundan tam 9 tanesinin milli takımda olması Kanarya’nın tempo yapamamasında önemli bir etken olarak belirlendi. Milli ara sebebiyle hem takım olarak çok az antrenman yapılmasından dolayı hem de seyahatler takımın performansına yansıdı.

        ‘COŞKU FARKI VAR’

        Vitor Pereira ve ekibinin tespit ettiği sorunlardan biri de takımın Kadıköy’deki coşkusuyla deplasmanlardaki coşkusunun arasında ciddi bir uçurum olması.

        ‘RAKİPLER ÇOK MOTİVE’

        Pereira ayrıca rakip takımların karşılarında büyük yıldızları gördükleri için defansif anlamda çok daha tedbirli oynadıklarını düşünüyor. Pereira raporunda, “Erken bir gol bulamadığımız sürece konsantrasyonları artıyor. Van Persie, Fernandao, Nani gibi isimlere top geldiğinde 2-3 kişi kapatıyorlar” dedi.

        ‘HALA YENİ BİR TAKIMIZ’

        Teknik heyet geride kalan sürenin “Takım olma” konusunda da yeterli olmadığını, yeni bir oyun anlayışının yerleşmesi için ligin en azından 10 haftasının geride kalması gerektiğini düşünüyor.

        ‘PERFORMANS ARTACAK’

        Birçok oyuncunun yeterli performansta olmadığını, sezona çok yoğun bir fikstürle giriş yapıldığını ve yeterince dinlenme fırsatlarının olmadığının altını çizen Portekizli teknik adam, bu durumun da takımı etkilediğini raporda anlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ