Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Tolga Zengin maç sonunda çıldırdı - Futbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Kartal YİĞİT

        Beşiktaş’ta maç sonrası sinirler gerildi. Son düdüğün ardından soluğu hakem Fırat Aydınus’un yanında alan Tolga Zengin, maçın 4 dakika uzatılmasına isyan etti. Tolga’nın bu itirazına Aydınus “4 dakika verdim ama oyunu 4.5 dakika uzattım” cevabını verirken devreye Olafur Skulason girdi. Maç içinde Mario Gomez’in dirseğiyle kanlar içinde kalan İzlandalı, “Benim burnum kırılıyordu. Gomez’e kırmızı kart bile çıkmadı. Sen ne dakikasından bahsediyorsun” diyerek Tolga’ya çıkıştı. Bu sözler, Tolga’nın öfkesini adeta patlatırken ortalık karıştı. Gençlerbirliği oyuncusu Skulason soyunma odasına doğru yönelirken, Tolga o sözlerin hesabını sormaya kararlıydı! Kendisini sakinleştirmeye çalışan yardımcı antrenör Tamer Tuna’ya aldırmayan, kaleci antrenörü Jose Sambade’yi iterek yere atan Tolga, Gençlerbirliği soyunma odasına yöneldi. Ancak yedek kaleci Günay’ın çabasıyla olay kapandı.

        ‘KÜFÜR’ İDDİASI

        Tolga Zengin, stat çıkışında olayı anlatırken, “Ben hakeme itiraz ederken rakip gelip bana küfretti. Küfür bizde kabul edilecek bir şey değildir. Herkes bilir” ifadelerini kullandı.

        İzlandalı oyuncu ile birbirlerine giren ikiliyi, takım arkadaşları ayırdı. Ancak Tolga Zengin takım arkadaşlarına ve hocalarına rağmen, Skulason'un yanına gitmekte ısrarcı oldu ve arkadaşlarını itti.

        Yaşanan olayın ardından Skulason soyunma odasına gitti ve olay yatıştı.

        Ayrıca protokol tribününde maç sonu Fırat Aydınus'a küfreden Beşiktaş kongre üyesi olduğu belirtilen kişi ile protokol görevlisi tartıştı. Kongre üyesinin Aydınus'a küfrettiğini gören protokol görevlisinin kendisini uyarması üzerine tartışma çıktı. Araya girenlerin önlediği tartışma sonrasında, adı bilinmeyen kongre üyesi görevliden özür diledi ve olay tatlıya bağlandı.

        YAŞANAN DİĞER OLAYLAR

        GÖKHAN TÖRE-DOĞA KAYA

        Maçta ilk yarının bitiş düdüğü ile iki isim birbirine girdi. Beşiktaş'tan Gökhan Töre ile Gençlerbirliği'nden Doğa Kaya, tünel girişinde bir anda birbirlerinin boğazına sarıldı.

        CENK TOSUN-AHMET ÇALIK

        İkili bir süre tartıştıktan sonra takım arkadaşlarının da araya girmesi ile olay büyümeden yatıştırıldı.

        Karşılaşmanın 58.dakikasında Cenk Tosun ve Ahmet Çalık arasında yaşanan ikili mücadele sonrası saha karıştı. Gençlerbirliği stoperi Ahmet Çalık, Beşiktaşlı Cenk Tosun ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı. Uzun süre yerde yatan ve baldırını tutan Ahmet Çalık'a tepki gösteren Cenk Tosun, rakibinin üzerine yürüyerek yerden kaldırmak istedi. Pozisyonun ardından araya girmeye çalışan maçın hakemi Fırat Aydınus'la itişen Cenk Tosun daha sonra yerden kalkan Ahmet Çalık'la da bir süre tartışma yaşadı. Çok sinirli olduğu görünen Cenk'i takım arkadaşları güçlükle sakinleştirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ