Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş-Fenerbahçe maçının tartışılan pozisyonları - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR.COM | BÜLENT YAVUZ

        Son yıllarda böyle derbi oynanmadı. Top bir o kalede, bir bu kaledeydi. Beşiktaş çok kolay 2 gol atarak öne geçti ama Fenerbahçe 65'te beraberliği sağladı. Maç berabere devam ederken mücadele de adeta tavan yaptı. Golü atan galip gelecekti. Beşiktaş golcüsü Gomez'le öne geçerek Olimpiyat'tan 3 puanla ayrılmayı becerdi.

        Maçın hakem açısından kritiğinde çok önemli hatta maçın neticesine etki eden yanlışlar var. Özellikle müsabakanın kontrolünde büyük zorluklar yaşayan hakem Halis Özkahya, ceza alanları içerisinde ve otoriter kimliğini sergilemede yetersiz kaldı.

        33. dakikada Markovic'e Ersan Gülüm tarafından yapılan müdahale kesinlikle faul ve sarı kart olmalıydı. Hakem ne faul ne de sarı kart gösterdi. Markovic de sakatlanarak oyunu terk etti.

        Beşiktaş'ın 1. golü net ofsayt. Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Kjaer, topu kendi kalesine attı ama Ersan Gülüm oyuna ve rakibe kesinlikle müdahale ediyordu. Top ayaktan çıktığında da kaleye en yakın oyuncuydu. İşte bu yüzden Beşiktaş'ın 1. golü kesinlikle ofsayttı.

        Hakem ve yardımcılarının bu müsabakada forma seçiminden dolayı büyük hata yaptıklarını düşünüyorum. Özellikle arka fondan her 2 takım oyuncularının formaları neredeyse aynı renk gibi duruyordu. İşte bu yüzden de net ofsayt tespitinde yardımcılar güçlük çekti.

        Hakem Özkahya özellikle Markovic'ten sonra oyunun kontrolünü ve insiyatifini tamamen elinden kaçırdı. 56. dakikada Şener’in Mario Gomez’i ceza alanı içerisinde koluna girip çekmesi, penaltı değildi. Çünkü Gomez’in de aynı oranda Şener’e müdahalesi vardı.

        Oğuzhan birkaç defa hakemi rencide edici davranışlarda ve hareketlerde bulundu. Hakem Oğuzhan'a büyük tolerans gösterdi. Sarıyı çıkarmadı. Sonra çıkardığı sarıyı ise artık işi idare etmek gibiydi.

        Van Persie saha kenarında ısınırken yanlış yerde duruyor diye ikaz edildi ama aldırış bile etmedi. Peki nerede ısınmalıydı? Bu maç sabahı yapılan görüşmelerde bellidir. Nitekim Fenerbahçe idari menajeri ikaz ettikten sonra Van Persie yerine geçti.

        Hakemin en büyük hatalarından biri de Ersan Gülüm'ü oyunda tutmasıydı. Sarı kartla oynayan Beşiktaşlı oyuncu, 67'de ve 70. dakikalarda Volkan Şen'e net bir şekilde faul yaptı. Bu faulün yanında da umut vaadeden atağı kestiği için Ersan Gülüm ikinci sarı dolayısıyla kırmızı karttan oyunda ihraç edilmeliydi. Ama Özkahya'nın yüreği buna yetmedi.

        Beşiktaş'ın 3. golünden önce; golü atan Gomez, Alves'i çekiyor. Sonra gol atıyor. Bu da kurallara göre faul olmalıydı, gol iptal edilmeliydi. Tosic'e yüzde 100 sarı gerekirken hakem burada Beşiktaşlı oyuncunun yaptığı faulü bile es geçti.

        Özet... Maçın hakem açısından iyi yönetilmediği ortada. Yardımcılar da gününde olmayınca hep beraber maaile maçı yönetemediler. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Daha çok hakem hatası yazılır, çizilir. Ama ne yer yeter, ne de sayfa.

        Bitirmeden önce Fenerbahçe'nin 2. golünden önce top aut çizgisiyle teması var gibi gözüküyor. Yayıncı kuruluştan başka bir görüntü çıkmazsa gol temizdir. Aksi olursa bu gol de kurala uygun olmaz. Dedim ya topun çizgiyle teması var.

        Evet, bir derbi maç da böyle bitti. Ben hakem açısından baktığımda Halis Özkahya ve arkadaşları maçın önüne geçecek, gündem yaratan kararlar verdiler.

        NOT: 7.7 / KÖTÜ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ