Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Şenol Güneş'ten derbi yorumu! - Beşiktaş Haberleri

        Siyah-beyazlılar, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftası kapanış maçında evinde Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup etti.

        Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, zor bir maç oynadıklarını belirterek, "8 gün içinde 3 maç yaptık. Zor maçlar oynadık. Gençlerbirliği de çıkışta olan bir takımdı. Zor maçlar oynarken bunları kazanmış olmak bize mutluluk veriyor. Hak ettiğimiz bir maçtı. Rakibin oyununa göre oynama çalıştık. Rakibin de savunma anlayışı normal çünkü onlar da bizim gücümüzü biliyordu. Son 3 maçta gol yemediler. Onları tebrik ediyorum. Oyuncularımın alnından öpüyorum ve seyirciye de teşekkür ediyorum. Başkanın emeklerine sağlık diyorum. Bu sonuçlara ihtiyacımız vardı. Her maç önemli. Şimdi geriye dönüp baktığımız zaman kazandığımız maçların hepsini hak ettiğimizi düşünüyorum. Bugün de hak ettik" dedi.

        TARAFTARA TEŞEKKÜR

        Oyunun başından itibaren taraftarın çok istekli olduğunu belirten Şenol Güneş, "Bizden fazla motive ettiler. Onların isteğinin gerisinde kalıyoruz diye bile düşündüm bir ara. Taraftarın sinerjisi sahaya yansıyor. Biz de iyi oynayıp onlara sinerji verirsek daha iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Buna ihtiyacımız var. Zor maçlar olacaktır. Biz büyük bir ailenin parçalarıyız. Bu taraftara da takıma da başarı yakışır" diye konuştu.

        "İŞİN BU NOKTAYA GELMESİ TÜRK FUTBOLUNUN BATAĞA GİTTİĞİNİ GÖSTERİYOR"

        Hakem hataları ile ilgili soruya ise Güneş, "Biz de bazen eleştiriler yaptık hakemlere ancak işin bu boyutlara gelmesi Türk futbolunun batağa gittiğini gösteriyor. Bu iyi bir şey değil. Hakemler belki de en masumlar. Bizler yönetim, oyuncular, medya, hepimiz bu işin içinde olmalıyız. Buradan bir maç hakem hatasıyla kazanınca benim de içim cız eder. Tepkiler doğaldır. Maçı kısmen seyrettim, üzüntüde haklı Trabzonspor. Bu böyle çözümlenmez ama. Hata çabuk düzeltilirse bağışlayıcıdır, çabuk düzeltilmezse öfkelenir. Suçu olan yalvarır, haklı olan öfkelenir. Onun için biraz daha dikkatli olmak gerekiyor. Bunu tek kişiye mal edemeyiz. Ben Fenerbahçe maçının iyi maç olmasını bekliyorum. İki takım da bu yarışta önde gidiyor. Bu takımların bunu hak ettiğini düşünüyorum. Onların da iyi oyuncuları var bizim de iyi oyuncularımız var. Güzel bir maç olsun. Hak eden kazansın diyorum. Lig maratonunda önde olmak geride olmak önemli değil. Biz öne geçeriz Fenerbahçe geçer. Önemli olan her maçta en iyisini yapabilmektir" şeklinde konuştu.

        "BİRİNCİLİK İKİNCİLİK MAÇI OLACAK"

        Fenerbahçe maçı ile ilgili soruyu da cevaplayan Güneş, iyi bir maç olmasını istediğini söyleyerek, "Defansın göbeğinde çok değişikliğe uğradık. Bu bizi biraz sekteye uğrattı. Onun dışında çok büyük sorunumuz yok. İki tane iyi takımın oyuncuları oynayacak. Kaliteli bir maç olmasını diliyorum. Bu maçta kazanan ve kaybeden bu yarışa devam edecek. Birincilik ikincilik maçı olacak bu. Biz kazanarak bir avantaj daha sağlamak istiyoruz. Bir maç eksik olmamızın da bir mana teşkil ettiğini düşünmüyorum. Önemli olan sezon sonunda şampiyon olmaktır" diye konuştu.

        OLCAY'IN PERFORMANSI

        Olcay'ın performansının sorulması üzerine ise Güneş, "Olcay gayet iyi niyetle çalışıyor. Futbol böyle bir şey. O kafa vuruşu gol olsa mükemmel iş yaptı olacak. Benim için iyi çalıştı. Cenk'i aldık daha sonra. Mühim olan sahaya koyduklarımın ne vereceğidir, sadece çıkanların değil. Herkes iyi oyuncu, herkes oynayabilir. Ben değil onlar bana yaptıklarıyla karar verdirtiyor kimin oynayacağı konusunda" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ