Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Tarihe geçen maç! - Futbol Haberleri
        1

        Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Arsenal, FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı mücadelede sahasında Barcelona'yı ağırladı.

        2

        Arsenal sahaya Cech, Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Ramsey, Coquelin, Chamberlain, Mesut, Alexis ve Giroud 11'i ile çıkarken,

        3

        Barcelona ise Ter Stegen, Alves, Pique, Mascherano, Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta, Neymar, Messi ve Suarez'le maça başladı.

        4

        Maçta gole yaklaşan ilk takım Arsenal oldu. 7. dakikada ceza sahası sol çizgisinde Mesut'un içeriye çevirdiği topta Ramsey iyi bir vuruş yapamadı ve Arsenal öne geçme fırsatını değerlendiremedi.

        5

        22. dakikada Arsenal inanılmaz bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Kontra atakla çıkan İngiliz ekibinde Mesut'un pasında Ramsey kaleye vurdu top kaleci Ter Stegen'den döndü. Dönen topu önünde bulan Chamberlain, pozisyonu değerlendiremedi.

        6

        33'te ceza sahası içerisine hareketlenen Luis Suarez topu ayağından açınca Barcelona golden oldu.

        7

        36'da frikikte topun başına geçen Messi, yerden bir vuruş yaptı ancak defans gole izin vermedi.

        8

        45+1. dakikada Dani Alves'in içeriye çevirdiği topta bomboş durumdaki Luis Suarez topu ağlar yerine auta gönderdi ve ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

        9

        İkinci yarıya hızlı başlayan Barcelona'da Neymar 49'da kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ancak Petr Cech gole izin vermedi.

        10

        55'te Arsenal kalesine etkili gelen Barcelona'da Messi pasını Neymar'a gönderdi. Neymar yeniden Messi'yi bulmak isterken Mertesacker araya girdi ve ceza sahası içerisinden topu uzaklaştırdı.

        11

        60. dakikada Arsenal bir kez daha gole çok yaklaştı. Kornerden gelen topta Giroud kafayı vurdu ancak Ter Stegen golü önledi.

        12

        71'de Messi-Suarez-Neymar organizasyonu golü getirdi. Neymar'ın pasında Suarez yeniden Brezilyalı yıldızı gördü. Sol çaprazdan Neymar'ın pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Messi golü yapmakta zorlanmadı ve Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi.

        13

        78'da Barcelona mutlak bir golü kaçırdı. Neymar ceza sahasında vuruşunu yapamadı topu önünde bulan Messi, Suarez'i buldu. Uruguaylı yıldızın topu direkte patladı.

        14

        79. dakikada Welbeck'in indirdiği topta Ramsey topa dokundu ancak Ter Stegen bir kez daha golü önledi.

        15

        83'te Barcelona penaltı kazandı. Topun başına geçen Messi meşin yuvarlak ve Cech'i ayrı köşelere gönderdi ve turun kapısını ardına kadar araladı.

        19

        Konuk Bayern ise Neuer, Lahm, Kimmich, Alaba, Bernat, Vidal, Thiago, Robben, Müller, Douglas Costa ve Lewandowski ile Torino deplasmanında maça başladı.

        20

        Maça çok hızlı başlayan Bayern 4. dakikada Arturo Vidal'in volesiyle kaleyi yokladı ancak Buffon gole izin vermedi. Dönen topta Robben ceza alanına ortasını yaptı Lewandowski penaltı bekledi ancak hakem 'devam' dedi.

        21

        11. dakikada bu kez Juventus gole yaklaştı. Sol kanattan Dybala'nın ortasında ceza sahası içerisinde müsait durumda bulunan Mandzukic topu ıskalayarek kaleye gönderemedi.

        22

        Maçın 13. dakikasında inanılmaz bir pozisyon yaşandı. Lewandowski ceza sahası içinde bomboş durumdaki Müller'i gördü, kötü bir kontrol yapan Alman yıldız ağları bulamadı ve araya giren Juventus defansı topu uzaklaştırdı.

        23

        21'de Pogba'nın pasında top Vidal'in kolundan geri geldi, Juventus penaltı bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi.

        24

        23. dakikada ise Robben'in volesi üstten dışarıya gitti.

        25

        32. dakikada ceza sahasına yapılan ortada Lewandowski kafayı vurdu ancak Buffon topu zor da olsa kontrol etmeyi başardı.

        26

        43. dakikada maçın ilk golü geldi. Robben'in arka direğe ortaladı, Douglas Costa içeri çevirdi. Savunmadan seken topu Thomas Müller ağlara gönderdi ve Bayern Münih'i deplasmanda öne geçiren isim oldu.

        27

        45+1'de Dybala ceza sahası içerisinde yerde kaldı. Juventus penaltı beklerken, hakem 'devam' dedi ve ilk yarı 1-0'lık Bayern üstünlüğüyle sona erdi.

        28

        55. dakikada Bayern, Torino'da farkı ikiye çıkardı. Kontra atağa çıkan Alman devinde Müller, Robben'i gördü. Topu soluna çeken Hollandalı yıldız kaleci Buffon'un uzanamayacağı köşeye yaptığı harika plaseyle durumu 2-0'a getirdi.

        29

        63'te Dybala ceza sahası içerisinde Neuer ile karşı karşıya kaldı. Kalecinin kapattığı köşeye vuruşunu yapan yetenekli oyuncu Juventus'u umutlandıran isim oldu: 1-2

        30

        66. dakikada Mandzukic'in pasında Cuadrado çaprazdan vuruşunu yaptı ancak Neuer gole izin vermedi. 1 dakika sonra ise Pogba'nın plasesi üstten farklı şekilde auta gitti.