Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Infantino, FIFA'nın görevinin dünyayı kurtarmak olmadığını söyledi - Futbol Haberleri

        "FIFA, hep söylediğim gibi futbolu organize etmekle yükümlüdür. FIFA'nın görevi dünyayı kurtarmak değildir, bu görevi başkaları yapabilir. FIFA'nın Dünya Kupası düzenlediği ülkelerde, özenle yaklaşılması gereken konular elbet vardır. Biz sadece bu ülkelerin sorunlarını çözmeleri için fırsat yaratabiliriz."

        Gianni Infantino ayrıca futboldan futbolun yararına olmadan rant elde etmek isteyenlere karşı sıfır toleransları olduğunu da belirtti.

        "Şu konuda çok açığız, eğer birileri futboldan kendi kişisel çıkarları için yararlanmaya çalışıyorsa buna kesinlikle izin vermeyiz. Onların futbolun dışına çıkmaları için şans tanırız eğer bunu yapmazlarsa da onları futbolun dışına atarız. Bu konularda sfır tolerans politikamız var. Futbolu kişisel çıkarlarına alet edenlerin futbolla hiç bir işi olamaz."

        Dünya Af Örgütü’nün yayınladığı rapor, Katar'da yapılan stadyum inşaatlarında işçilerin bir bölümünün paralarının çok geç ödendiğini, pasaportlarına el konulduğunu ve hatta bazı işçilerin ücret verilmeden zorla çalıştırıldığını iddia ediyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ