Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Çivili koltuk! - Futbol Haberleri

        KARTAL YİĞİT'İN HABERİ

        2010’daki kongre öncesi Delgado’nun tapusuna karşılık forma reklamını 2013’e kadar uzattı, Fabian Ernst’in 3.5 milyon euroluk ödemesini kongre sonrasına sarkıttı. Yeni yönetimin elini kolunu bağladı. 2004’te göreve geldiğinden bu yana borçlanmaya devam eden Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören öyle icraatlarda bulundu ki, bir anlamda hem yeni yönetimin hem de kulübün geleceğini ipotek altına aldı. Son yapılan divan kurulu toplantısında konsolide toplam borcun 132 milyon TL olduğu açıklanırken başkanın alacağı ise 56 milyon TL’ye yükseldi. Transferin son günü yapılan Fabian Ernst transferi ise başka bir gerçeği ortaya çıkardı. Kulüpten borsaya gönderilen yazıda Alman oyuncunun kendisine ve kulübüne verilecek toplam rakam olarak 8.5 milyon euro gözükürken bu rakamın 3.5 milyon eurosu seçim sonrasına sarkıyor. Bu şekilde Demirören yönetimi, 2010 Ocak ayında yapılacak kongrede değişirse seçilecek yeni yönetimin kucağına 3.5 milyon euroluk bomba bırakılmış olacak. Yıldırım Demirören’in 2010’a bıraktığı ödemeler bununla da sınırlı kalmadı. REKLAM GELİRİ BUHAR OLDU Yıldırım Demirören, geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurduğu Mattias Delgado’nun bonservis ve imaj haklarının 7 milyon 500 bin dolar karşısında kulübe geçtiğini ve forma sponsorluk haklarının da 2013 yılına kadar uzatıldığını açıkladı. Yani olası gelecek olan yeni yönetim, forma sponsorluğu anlaşması yapamayacak ve kulübe yeni bir gelir sağlanamayacak. Bu anlaşmada ayrıca basketbol takımının da göğüs reklamı 3 yıllığına uzatılmıştı. 2010-2011 sezonlarında yeni yönetime sadece 2 milyon dolar gelir kaldı. Bonservislerine toplam 9. 2 milyon verilen Sivok ve Zapotocny’nin bonservisinden kalan borçları da yeni yönetimin hanesinde olacak. NE DEDİLER?

        ‘Piyango Schalke’ye çıktı’

        Beşiktaş eski yöneticisi Celal Kolot: “Ernst , Baki’nin Alman versiyonu. 20 trilyona mal oldu. Ekonomik kriz döneminde yılbaşı piyangosu Schalke’ye çıktı. Faturaların yeni yönetime bırakılmasının planlı olduğunu düşünüyorum.”

        ‘Kendi dönemi için yapmalıydı’

        Divan Kurulu eski başkanı Şeref Nasır: “Bence sayın başkan yaptığı bu anlaşmaları kendi dönemi içine alsaydı daha iyi olurdu. Yönetimin değişmesi durumunda yeni gelecek yönetim önünü görmeliydi. Çok büyük harcamalar yapıldı.”

        ‘Kimse gelmesin istiyor’

        Beşiktaş eski yöneticisi Süleyman Eren: “Beşiktaş bu başkana ne yaptı ki kulüp bu kadar kötü niyetli yönetiliyor. Zapotoncy ve Sivok’un transferlerinin ödemeleri de aynı şekilde. Gelecek yönetim değil yeni yönetim gelmesin diye yapılıyor.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ