Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray için Delaney iddiası - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray, Felipe Melo'yu İnter'e sattıktan sonra orta sahada ciddi sıkıntılar yaşamıştı. Devre arası dertlere derman olsun diye alınan Ryan Donk ise tam anlamıyla 'yılın bidonu' performansı sergilemişti. Bu kez yoğurdu üfleyerek yiyen Cimbom'da teknik direktör Jan Olde Riekerink, Alex Song'un üzerini 'sakat' olduğu için çizince rota Danimarka oldu. Aslan, Riekerink ve scout ekibinin ortak kararı olan Thomas Delaney ile masaya oturdu. 24 yaşındaki futbolcu için sarı-kırmızılılar Kopenhag'a 1.5 milyon euro bonservis bedeli önerdi. Kopenhag ise 3 istedi, görüşmeler sürüyor.

        DAHA KIRMIZI GÖRMEDİ

        Thomas Delaney ön liberoda 'savaşçı' kimliğiyle tanınan bir futbolcu. Geçen sezon oldukça yumuşak kalan orta sahaya beklenen sertliği getirebilecek bir isim. Böyle olunca akıllara hemen kart durumu geliyor. Sert müdahaleleri bulunan Delaney, Kopenhag formasıyla çıktığı 215 maçta hiç kırmızı görmedi. 42 kez sarı kartla cezalandırıldı. 16 golü, 12 asisti bulunuyor.

        ASLAN'A KARŞI OYNADI

        Thomas Delaney, 2013-14 sezonunda Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Kopenhag formasıyla hem Danimarka'da hem de Türkiye'deki maçta Galatasaray'a karşı 90'ar dakika sahada kaldı. Kopenhag'da Aslan 1-0 kaybederken rövanşı 3-1 kazanmıştı. İstanbul'daki maçta Delaney sarı kart görmüştü.

        İLK MAÇINDA ATİBA'NIN YERİNE GİRDİ

        Delaney kariyerinde ilk lig maçına 9 Ağustos 2009'da çıktı. O zamanlar genç bir oyuncu olan Delaney, Sonderjyske maçında Beşiktaşlı Atiba'nın yerine devre arasında oyuna dahil oldu.

        (Fotomaç)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ