Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Eto'o'nun yardım maçı iptal oldu - Futbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Antalya’nın dünyaca ünlü yıldızı Samuel Eto’o’nun Afrikalı çocuklara yardım amacıyla düzenlediği ve aralarında başta Lionel Messi olmak üzere dünya futbolundan birçok önemli ismin de bulunduğu dostluk maçı güvenlik endişesi nedeniyle iptal edildi.

        Bir grup askerin İstanbul ve Ankara başta olmak üzere darbe girişiminde bulunması üzerine organizasyon komitesinden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Emniyet Müdürlüğü güvenlik noktasında sıkıntı yaşanabileceğini bildirdi. Biz de bu karara uyacağız.

        Eto’o Vakfı’nın 10. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Antalya Arena Stadı’nda Afrikalı çocuklara yardım için düzenleyeceğimiz Dünya Karması ile Türkiye Karması arasındaki maç güvenlik gerekçesi ile iptal edilmiştir” denildi.

        GALA GECESİ YAPILMIŞTI

        Yardım maçı için Türkiye’ye gelen bazı dünyaca ünlü yıldız futbolcular önceki akşam Antalya’da düzenlenen bir gala yemeğine katılmıştı.

        Aralarında Eden Hazard, Michael Essien, Jay Jay Okocha, Stephan Appiah, Pascal Nouma, Nwankwo Kanu, Deco, Carles Puyol, Eric Abidal, Kolo Toure, Marcel Desailly ve İtalyan teknik direktör Fabio Capello’nun da bulunduğu isimler karşılaşmanın iptal edilmesi üzerine kendileri için organizasyon şirketinin kiraladığı özel bir uçakla Antalya’dan ayrılarak dün Barcelona’ya gitti.

        Öte yandan galanın yapıldığı otelde konaklayanlar arasında, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, futbolculardan Arda Turan ve Emre Belözoğlu ile eski futbolcu Tanju Çolak da bulunuyordu.

        ETO'O ÇOK ÜZGÜN

        2006 yılında başta ülkesi Kamerun olmak üzere Afrika’da yaşam mücadelesi veren çocuklara yardım etmek için kurduğu vakfının 10. yıldönümünü, kendisine fahri hemşehrilik ünvanı verilen Antalya’da düzenleyeceği bir maçla kutlamak isteyen Samuel Eto’o’nun çok üzgün olduğu öğrenildi. İnstagram hesabından Antalya Arena’nın fotoğrafını paylaşan Kamerunlu yıldız, “Üzülerek Eto’o Vakfı gösteri maçının ileri bir tarihe ertelendiğini duyuruyorum” açıklamasını yaptı.

        DEV GELİR GELECEKTİ

        Samuel Eto’o Vakfı’nın organize ettiği ve ertelenmek zorunda kalan dostluk maçında 33 bin kişilik Antalya Arena’nın tıklım tıklım dolu olması bekleniyordu. Biletlerin 247 ila 989 TL arasında değiştiği organizasyonda Afrika’da yardıma muhtaç çocuklar için önemli bir gelir toplanacaktı.

        MESSI GELEMEDİ

        Afrikalı çocuklara yardım amacıyla yapılması planlanan maça Samuel Eto’o’nun Barcelona’dan takım arkadaşı olan Lionel Messi de katılacaktı. Ancak dün öğle saatlerinde Antalya’ya gelmesi beklenen Arjantinli süper yıldız, programını iptal etti. İlk kez Türkiye’ye ayak basması beklenen dünyaca ünlü yıldızı izlemek için haftalar öncesinden bilet alan Türk futbolseverler ise böylelikle futbol şöleninden mahrum kalmış oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ