Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi "İbrahimovic'i tek kişiyle durduramazsınız" Manchester United-Fenerbahçe maçı hangi kanalda? - Futbol Haberleri

        Fenerbahçe taraftarları ve futbol tutkunları için büyük gün geldi. UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki yerini korumak isteyen Fenerbahçe, Manchester United karşısında 3 puan mücadelesi için sahaya çıkacak. Peki Manchester United-Fenerbahçe maçı hangi kanalda, saat kaçta canlı izlenebilecek? İşte maç hakkında tüm detaylar...

        MANCHESTER UNİTED-FENERBAHÇE MAÇI HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA İZLENEBİLECEK?

        UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Van Persie'li Fenerbahçe,İbrahimovic'li Manchester United ile bu akşam mücadele verecek. Saat 22.05'te başlayacak karşılaşma, Tivibu Spor 2 kanalından canlı izlenebilecek. Fransa Futbol Federasyonu'ndan Benoit Basten yöneteceği müsabakanınyardımcılıklarını Frederic Haquette ve Hicham Zakrani üstlenecek.

        MUHTEMEL 11'LER

        MANCHESTER UNİTED: David De Gea, Antonio Valencia, Eric Bailly, Cris Smalling, Daley Blind, Paul Pogba, Marouane Fellaini, Ashley Young, Ander Herrera, Marcus Rashford, Zlatan İbrahimovic

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Van Der Wiel, Martin Skrtel, Simon Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Roman Neustadter, Mehmet Topal, Josef De Souza, Volkan Şen, Robin Van Persıe, Emmanuel Emenike

        SAKATLAR: Ozan Tufan, Salih Uçan, Jeremain Lens (Fenerbahçe)

        "GENCİZ GÜÇLÜYÜZ"

        F.Bahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, sıkıntılı geçen yolculuğa rağmen Manchester United maçıyla ilgili olarak umut dolu mesajlar verdi... Hollandalı hoca, “Bizim için uzun bir gün oldu. 13 saatlik bir yolculukla geldik buraya. Ama biz genciz, güçlüyüz. Bahanemiz yok. Eminim yarın (bugün) futbolcularım her şeylerini vereceklerdir. Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Neler yapabileceğimizi göstermeliyiz. Maçı iple çekiyorum” dedi. Tecrübeli çalıştırıcı, “Manchester’ın harika kodrosu ve harika bir hocası var. Mourinho’ya zaman gerekiyor. Kadrosunu tam anlamıyla tanıması için zaman lazım. Gittiği her kulüpte kupaları kazanmış bir hoca. Yeni bir kulübe gittiğimde bunu kendim için de hissediyorum” dedi.

        Dick Advocaat-Van Persie
        Dick Advocaat-Van Persie

        "YETERİNCE İYİ OYUNCULARIMIZ VAR"

        Dick Advocaat, “Bir takımda işe başladığınızda en kısa zamanda ideal 11 i bulmayı umarsınız. 3 maç aynı 11’le sahaya çıktık ve hepsinden galip ayrıldık. Sonra 3-4 oyuncumuz sakatlık yaşadı. Ama hala yeterince iyi oyuncularımız var. Yarınki (bugünkü) maçı sabırsızlıkla bekliyorum, ne yapabileceğimizi görmek istiyorum. İhtiyacımız olan puanları alabileceğimizi düşünüyorum. Benim sinirlendiğim sonuç; son maçta Alanya maçında aldığımız sonuç. Kendi sahanızdaysanız puan kaybı olmamalı, deplasmanda olabilir” diye konuştu.

        "TECRÜBELi HOCA KALiTELi TAKIM"

        Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho, Fenerbahçe’ye övgüler yağdırdı... Mourinho, “Fenerbahçe çok iyi bir takım. Türkiye Ligi kaliteli ve sürekli iyiye giden bir lig. İstanbul dışından da takımlar yavaş yavaş ligi zorlamaya başladı. Fenerbahçe’nin teknik direktörüne baktığımız zaman tecrübe görüyorum, futbolcularına baktığımız zaman ise kalite görüyorum. Fenerbahçe karşısında çok zorlu bir maça çıkacağız. 11 yıl önce Chelsea’deyken çok iyi bir takıma sahiptim ve o zaman ‘Bu takımda dokunulmaz oyuncularım var’ demiştim. Şu anda Manchester United’da böyle bir durum söz konusu değil. Bu takım da iyi bir takım, mücadele eden, azim gösteren bir takım” ifadelerini kullandı.

        Jose Mourinho
        Jose Mourinho

        SİMON KJAER: İBRAHİMOVİC’İ TEK KİŞİYLE DURDURAMAZSINIZ

        Simon Kjaer, İngiliz basınına açıklamalarda bulundu. Daha önce birçok kez İbrahimovic’e karşı oynadığını söyleyen Kjaer, “Yine ona karşı oynayacağım. Daha önce Palermo, Lille, Roma ve milli takımda da karşı karşıya geldik. Onu tanıyorum ama asla saha içerisinde neler yapabileceğini kestiremezsiniz. Dünya çapında bir golcü. Zlatan her zaman gol atar. Onu tek bir oyuncuyla durduramazsınız. Takım olarak çalışmalısınız” dedi.

        Simon Kjaer
        Simon Kjaer

        VAN PERSİE: STADIMIZI DOLU GÖRMEK İSTİYORUZ

        Robin van Persie, Fenerbahçe'nin iyi bir kadroya sahip olduğunu ve çok iyi bir gelişme kaydettiğini söyledi.

        Şanssızlıktan yakınan Hollandalı futbolcu, "Örneğin son maçta 90 dakikada kalenize tek şut geliyor ve gol oluyor berabere kalıyorsunuz. Ben geçen yıl da buradaydım, birçok seviyede gelişmeler görüyorum. Yeni bir teknik direktör geldiğinde biraz zamana ihtiyacınız olur. Fenerbahçe olarak bir şey yapacaksak birlikte yapacağımızı anlamak önemli. Biz futbolcular için dolu statta oynamak çok daha güzel bir durum ortaya çıkarıyor. Maçlarımızı bugünlerde 15 bin taraftara oynadığımız oluyor. Biz her zaman dolu stada oynamak istiyoruz. Onlara ihtiyacımız var." diye konuştu.

        Deneyimli futbolcu, Alex Ferguson'un emekli olmaması halinde kariyerinin İngiltere'de devam edip etmeyeceği hakkında ne düşündüğünün sorulması üzerine, "Bunu hiçbir zaman bilemeyeceğiz. Hala Manchester United'ın oyuncusu da olabilirdim, ayrılmış da olabilirdim. Buraya geldiğimde Ferguson'un birkaç yıl daha görevde kalacağı fikri vardı kafalarda. Durum nasılsa ona ayak uydurmak zorundayız, ben de bunu yaptım." değerlendirmesinde bulundu.

        Diğer taraftan Fenerbahçeli futbolcu Van Persie, teknik direktör Dick Advocaatın şans tanıması durumunda Manchester Uniteda karşı rakip olarak 14. sınavını verecek.

        Premier Lige Arsenal formasıyla adım atan Van Persie, Londra temsilcisiyle Manchester Uniteda karşı 13 kez mücadele etti.

        Van Persie, bu 13 maçta Manchester United filelerini 4 kez havalandırmayı başardı.

        Hollandalı futbolcunun Manchester Uniteda karşı gol attığı maçlar şöyle:

        Tarih Maç Skor Gol
        21.01.2007 Arsenal-Manchester United 2-1 1
        05.05.2009 Arsenal-Manchester United 1-3 1
        28.08.2011 Manchester United-Arsenal 8-2 1
        22.01.2012 Arsenal-Manchester United 1-2 1

        Van Persie, Manchester United'e karşı deplasmanda oynadığı 8 maçta da galibiyet sevinci yaşayamadı.

        Old Trafford Stadına daha önce rakip olarak sadece Arsenalle giden Van Persie, bu karşılaşmaların 7sini kaybederken 1 maçta da beraberlik yaşadı.

        Van Persie, Arsenal formasıyla Old Traffordda tek gole imza attı. Arsenalin Manchester United karşısında 8-2 gibi tarihi bir skorla yenildiği maçta Van Persie, bir gol atmıştı.

        FENERBAHÇE'DE LENS KAYBI!

        Manchester United maçıiçin İngiltere'ye giden Sarı-Lacivertliler, yıldız futbolcusu Jeremain Lens'i sakatlığı nedeniyle kafileye dahil edemedi.Kadıköy’de 1-0 kazanılan Feyenoord maçında bacağına aldığı darbe sonrası sakatlanan Hollandalı oyuncu, antrenmana da katılmadı. Ağrıları süren ve tedavisi devam eden Lens,karşılaşmayı İstanbul'dan takip edecek.

        Jeremain Lens karşılaşmayı evden izleyecek
        Jeremain Lens karşılaşmayı evden izleyecek
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ