Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Fenerbahçe-Manchester United maçı saat kaçta, ne zaman, hangi kanalda? - Futbol Haberleri

        UEFA Avrupa Ligi A grubunda temsilcimiz Fenerbahçe, dördüncü maçında İngiltere'nin köklü takımı Manchester United'ı evinde ağırlıyor. Peki Fenerbahçe-Manchester United maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? İşte karşılaşma hakkında tüm detaylar..

        FENERBAHÇE - MANCHESTER UNITED MAÇI NE ZAMAN?

        UEFA Avrupa Ligi A grubunda temsilcimiz Fenerbahçe, Manchester United'ı evinde ağırlayacak. Fenerbahçe-Manchester United maçı 03 Kasım 2016 Perşembe günü(bugün) 21:00'da başlayaca. Ülker Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Milorad Mazic yöneteceği maç TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

        Fenerbahçe teknik direktörü Dick Advocaat
        Fenerbahçe teknik direktörü Dick Advocaat

        DICK ADVOCAAT: YENİLSEK DETARAFTARI MUTLU EDECEK FUTBOL OYNAMALIYIZ

        Teknik direktör Dick Advocaat, Manchester United karşısında kesinlikle ofansif yönü yüksek bir 11 sürmeyi planlıyor. Hollandalı hocanın düşüncesi şu: “Yenilsek bile oynadığımız futbolla taraftarın gönlünü kazanalım.”

        İspanyol futbolcu Juan Mata
        İspanyol futbolcu Juan Mata

        JUAN MATA: ZOR OLACAĞINI BİLİYORUZ

        Manchester United’in İspanyol yıldızı Juan Mata, “Sıkı bir gruptayız. Gruptan çıkmamız için önemli bir maç olacak ve kazanmamız gerekiyor. Zor olacağını biliyoruz. Türkiye’de oynarken zor atmosferle karşılaşıyoruz ancak bununla yüzleşmeliyiz” ifadelerini kullandı.

        Manchester United'da forvet oynayan İngiliz futbolcu Marcus Rashford
        Manchester United'da forvet oynayan İngiliz futbolcu Marcus Rashford

        MARCUS RASHFORD: ATMOSFERİN TADINI ÇIKARMALIYIZ

        Manchester United’ın genç yıldızı Marcus Rashford, kulübün resmi televizyonuna yaptığı açıklamada, “Bu tip maçları sabırsızlıkla bekliyorum. Duyduğum kadarıyla bu stat, futbol oynamanın zor olduğu bir yermiş. Atmosferin sadece tadını çıkarmalıyız. Çünkü bir daha ne zaman burada oynarız, belli olmaz” diye konuştu.

        Fenerbahçe'nin file bekçisi Volkan Demirel
        Fenerbahçe'nin file bekçisi Volkan Demirel

        VOLKAN DEMİREL: KAZANARAK GÜCÜMÜZÜ VE KALİTEMİZİ GÖSTERECEĞİZ

        Fenerbahçe'nin 35 yaşındaki tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel, Manchester United maçı öncesinde açıklamada bulundu. Volkan Demirel, "Manchester United ile hesabımız var, Manchester'daki ilk maç bizim moralsiz ve konsantrasyon eksikliğimizin olduğu bir döneme geldi. Bu yüzden performans yapamadık. Ortada kapanmamış bir hesap var. Bence gerçek maç bu olur. Kazanarak gücümüzü ve kalitemizi göstereceğiz." diye konuştu.

        PAUL POGBA, MEHMET TOPAL'A EMANET

        Old Trafford'daki ilk maçta 2 gol atarak yıldızlaşan Manchester United'ın 100 milyon euro'luk yıldızı Paul Pogba, bu akşamki maçta Mehmet Topal'a emanet edilecek. Fenerbahçe'nin orta sahadaki tecrübeli ismi Mehmet Topal, mevki farketmeksizin maç boyunca Paul Pogba'ya nefes aldırmayacak.

        MOURINHO ŞÜKRÜ SARAÇOĞLU'NDA ŞUT ÇALIŞTI

        Manchester United'ın tecrübeli teknik adamı Jose Mourinho, maç öncesi gerçekleştirilen antrenmanda Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda şut çalışması yaptı.

        MANCHESTER AVRUPA'DA DEPLASMAN GALİBİYETİNE HASRET

        Kırmızı şeytanlar, Avrupa arenasında boy gösterdiği 6 deplasman maçından da galip gelemedi. En son 26 Ağustos 2015'teUEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Belçika'da Club Brugge'u 4-0 yenen İngiliz temsilcisi, daha sonra oynadığı 6 müsabakada 5 yenilgi, 1 beraberlik aldı. Manchester United, dış sahadaki son 11 Avrupa kupası maçında sadece 1 galibiyet çıkarırken, 7 karşılaşmadan yenilgi, 3 mücadeleden de beraberlikle ayrıldı.

        FENERBAHÇE'NİN AVRUPA KARNESİ

        Organizasyon O G B M A Y
        UEFA Kupası 54 18 10 26 72 91
        UEFA Avrupa Ligi 45 24 13 8 63 40
        Şampiyon Kulüpler Kupası 33 9 4 20 30 70
        UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme 30 12 9 9 46 35
        UEFA Şampiyonlar Ligi 40 11 6 23 42 70
        Avrupa Kupa Galipleri Kupası 9 3 1 5 11 11
        TOPLAM 211 77 43 91 264 317

        Fenerbahçe, Avrupa kupalarında iç sahada başarılı bir performans ortaya koyuyor.

        Taraftarı önünde 105. maçına çıkacak Fenerbahçe, Kadıköy'deki son 7 Avrupa kupası (6 galibiyet, 1 beraberlik) karşılaşmasında kaybetmedi.

        Sarı-lacivertliler, 13 Eylül 1959'da Macaristan'ın Csepel takımıyla yaptığı ve 1-1 sona eren ilk Avrupa kupası maçından bu yana iç sahadaki 104 maçta 52 galibiyet aldı. Fenerbahçe, sahasındaki 21 maçtan beraberlikle ayrılırken, 31 müsabakada rakiplerine yenildi.

        İç saha maçlarında rakip fileleri 153 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesindeki 115 gole engel olamadı.

        UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin en golcü isimlerinden Jose Fernandao
        UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin en golcü isimlerinden Jose Fernandao

        EN GOLCÜ İSİMLER KOCAMAN VE FERNANDAO

        Fenerbahçenin UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Liginde en golcü oyuncuları, Aykut Kocaman ve Jose Fernandao oldu.

        Sarı-lacivertli formayı 1988-1996 yıllarında terleten Kocaman, Avrupanın 2 numaralı kupasında 7 gol kaydetti. 2015-2016 sezonu öncesinde transfer edilen Fernandao da geçen sezon 7 gol atarak, en golcü oyuncu sıralamasında Kocamanı yakaladı.

        Bu iki oyuncuyu altışar golle kulübün efsane futbolcuları Alex de Souza ve Cemil Turan takip etti.

        EN FARKLI GALİBİYET VE MAĞLUBİYET

        Fenerbahçe, Avrupanın 2 numaralı kupasında en farklı galibiyetini Azerbaycanın Turan takımına, mağlubiyetini ise o dönemdeki adıyla Çekoslavakyanın Sigma Olomouc ekibine karşı aldı.

        1992-1993 sezonunda UEFA Kupası 2. tur ilk maçında İstanbulda Sigma Olomoucu ağırlayan Fenerbahçe, sahadan İsmail Kartalın golüyle 1-0 galip ayrıldı ve rövanşa avantajlı bir skorla gitti. Olomouc kentinde yapılan rövanş karşılaşmasından 7-1 mağlubiyetle ayrılan sarı-lacivertliler, Avrupadaki en farklı yenilgisini aldı.

        1994-1995 sezonunda UEFA Kupası ön eleme turunda Azerbaycanın Turan takımını İstanbulda konuk eden sarı-lacivertliler, karşılaşmayı Bülent Uygun, Aykut Kocaman (2), Nielsen ve Aygün Taşkıranın golleriyle 5-0 kazandı. Bu skor, Fenerbahçenin Kupa 2deki en farklı galibiyeti oldu.

        TARAFTARLAR KADIKÖY'E AKIN ETMEYE BAŞLADI

        Fenerbahçeli taraftarlar bu akşam oynanacak Manchester United maçı için Kadıköy'e gelmeye başladı.

        Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Gurubu 4. hafta maçında bu akşam saat 21.00'de İngiliz devi Manchester United'ı ağırlayacak. Zorlu karşılaşma öncesi Fenerbahçe taraftarları Ülker Stadyumu'nun bulunduğu Kadıköy'e gelmeye başladı. Yüzleri sarı-lacivert boyalı taraftarlar Kadıköy sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ