Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Bursaspor - Galatasaray | CANLI YAYIN - Galatasaray Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BURSASPOR - GALATASARAY MAÇININ CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Bursaspor'un konuğu olan Galatasaray, maçı 5-0 kazanarak Avrupa yolunda haftayı kayıpsız kapattı.

        Son dört haftada sadece Adanaspor'u 4-0'lık sonuçla mağlup edebilen sarı-kırmızılılar, Trabzonspor'a 2-0, Medipol Başakşehir'e 4-0, Fenerbahçe'ye 1-0 yenilerek 9 puan kaybetmişti.

        Maça hızlı başlayan Galatasaray'da 5. dakikada sol taraftan ceza sahasına giren Bruma, topu içeri çevirdi. Top, Ertuğrul Ersoy'un ayağına çarparak yön değiştirerek ağlara gidince konuk ekip 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra da ataklarını kesmeyen sarı-kırmızılılar, Bursaspor kalesinde tehlikeler yaratmaya devam etti. İlk yarıda Galatasaray'ın iki şutu, Bursasporlu oyuncular tarafından çizgi üzerinden çıkarıldı.

        İlk yarının sonlarına girilirken Galatasaray ceza sahasına atılan topta Ahmet Çalık'la karşı karşıya gelen Ricardo Faty, ayağını fazla kaldırdı ve sarı kart gördü. Sakatlanan Fransız oyuncu, daha sonra yerini gözyaşları içinde Jorquera'ya bıraktı. Ahmet Çalık ise ciddi bir problem yaşamazken oyuna devam etti.

        Bu pozisyondan kısa süre sonra Lukas Podolski'nin pasında ceza sahasına giren Bruma, topu ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmanın ilk yarısı bu sonuçla bitti.

        İlk yarıda isabetli şut bulamayan Bursaspor'da teknik direktör Mutlu Topçu, ikinci yarı başında Mert Örnek'i oyundan alırken yerine Kubilay Kanatsızkuş'udahil etti. Ancak ev sahibi ekip, ikinci yarıda da pozisyon üretmekte zorlanmaya devam etti. Galatasaray, 57. dakikada Wesley Sneijder'in kullandığı kornerde Ahmet Çalık'ın kafa golüyle farkı 3'e çıkardı. Genç savunmacı, Galatasaray formasıyla ilk golünü kaydetmiş oldu. Bu golden kısa süre sonra Lukas Podolski, yine Sneijder'in servisinde topla buluştu ve Galatasaray'ın dördüncü golünü attı.

        Sarı-kırmızılılarda Igor Tudor, 66. dakikada Tolga Ciğerci ile Selçuk İnan'ı oyundan alırken yerlerine Josue ve Nigel de Jong'u sahaya sürdü. Galatasaray'da dördüncü golü atan Lukas Podolski, 79. dakikada yerini Eren Derdiyok'a bıraktı. Mutlu Topçu'ysa son oyuncu değişiklik hakkını 80. dakikada Bogdan Stancu'nun yerine Sercan Yıldırım'ı oyuna alarak kullandı. 89'da Yasin Öztekin maçın sonucunu ilan etti: 5-0.

        Galatasaray, bu sonuçla puanını 52'ye çıkarttı ve dördüncülüğünü sürdürdü. Sarı-kırmızılılar, bu sezon deplasmanda ilk kez bir maçı 4 gol üzerinde atarak tamamlamış oldu. Galatasaray, ligde en son 29 Ağustos 2015'te konuk olduğu Konyaspor ağlarını 4 kez havalandırmıştı. Geçen hafta Akhisar Belediyespor'dan da 5 gol yiyen Bursaspor ise haftayı 35 puanla 13'üncü sırada kapattı.

        Galatasaray, ligin 30'uncu haftasında Kasımpaşa'yı ağırlayacak. Bursaspor ise Çaykur Rizespor'un konuğu olacak.

        SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU
        REKLAM

        STAT: Bursa Büyükşehir Belediyesi

        HAKEMLER: Halis Özkahya, Kemal Yılmaz, Süleyman Özay

        BURSASPOR: Harun Tekin, Aziz Eraltay, Ertuğrul Ersoy, Şamil Çinaz, Onur Atasayar, Merter Yüce, Faty (Dk. 45+3 Jorquera), Mert Örnek, Batalla, John, Stancu

        GALATASARAY: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Ahmet Çalık, Hakan Balta, Carole, Yasin Öztekin, Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Bruma, Sneijder, Podolski

        GOLLER: Dk. 5 Ertuğrul Ersoy (Kendi kalesine), Dk. 45 Bruma (Galatasaray)

        SARI KARTLAR: Dk. 36 Tolga Ciğerci (Galatasaray), Dk. 44 Faty (Bursaspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        5. dakikada Galatasaray öne geçti. Carole'ün pasıyla sol kanattan çalımlarla ceza sahasına giren Bruma, topu penaltı noktasına doğru çevirmek istedi. Bruma'nın pasında topa kale sahasının içinde ters bir dokunuş yapan Bursasporlu defans oyuncusu Ertuğrul Ersoy, meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi: 0-1.

        6. dakikada Bruma'nın pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Yasin Öztekin, topu karşı karşıya kaldığı kaleci Harun Tekin'in üzerinden aşırttı. Filelere gitmek üzere olan topu Aziz Eraltay, son anda çizgi üzerinden çıkararak uzaklaştırdı.

        14. dakikada Bursaspor atağında Faty'in pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Stancu'nun sert şutunda, top üstten az farkla auta çıktı.

        25. dakikada Galatasaray atağında, oluşan karambolde penaltı noktası üzerinde boşta kalan topu Sabri, yerden sert bir vuruşla kaleye doğru gönderdi. Ertuğrul Ersoy, son anda yetişerek topu çizgi üzerinden çıkardı.

        35. dakikada Podolski'nin ceza sahası dışından sol çaprazdan sert şutunda, top yandan az farkla auta gitti.

        45. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Podolski ile duvar pası yaparak ceza sahasına giren Bruma'nın, penaltı noktası üzerinden vuruşunda top Harun Tekin'in müdahalesine rağmen filelerle buluştu: 0-2.

        İlk yarı 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlandı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        58. dakikada Galatasaray farkı 3'e çıkardı. Sağ kanattan kazanılan serbest atışı kullanan Sneijder, topu arka direğe doğru gönderdi. Pozisyonu iyi takip eden Ahmet Çalık, kafayla meşin yuvarlağı filelere yolladı: 0-3.

        60. dakikada Galatasaray bir gol daha buldu. Sneijder'in ara pasıyla hareketlenen Podolski, kaleci Harun ile karşı karşıya kaldı. Alman futbolcu, topu ceza yayı üzerinden filelere gönderdi: 0-4.

        68. dakikada Galatasaray atağında Sneijder'in ceza sahası dışından sert şutunda, top yandan az farkla auta çıktı.

        77. dakikada Galatasaray, Bruma ile net bir pozisyondan yararlanamadı. Bursaspor defansının hatasından faydalanarak kaptığı topla ceza sahasına doğru yönelen Portekizli futbolcunun çektiği sert şutta, meşin yuvarlak direğin üstünden az farkla auta gitti.

        88. dakikada sağ kanattan hareketlenen Sabri Sarıoğlu, topu ön direğe doğru ortaladı. O bölgeye zamanında hareketlenen Eren Derdiyok, topa gelişine vurdu. Kaleci Harun Tekin'in göğsüne çarpan topu Bursaspor defansı uzaklaştırdı.

        89. dakikada Galatasaray farkı 5'e çıkardı. Bursaspor ceza sahası içinde oluşan karambolde Yasin Öztekin, sağ çaprazdan sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 0-5.

        Karşılaşma, 5-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi.

        MAÇTAN NOTLAR

        Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Bursaspor'la deplasmanda oynadıkları maçın ilk 11'inde tek değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

        Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı'na oynanan maçta Hırvat teknik adam, geçen hafta Fenerbahçe'ye 1-0 kaybettikleri derbi maçtaki kadrodan tek değişiklik yaptı. Sakatlığı bulunan Semih Kaya'nın yerine stoperde Hakan Balta görev aldı.

        TARAFTARLAR FAZLA İLGİ GÖSTERMEDİ

        Bursaspor ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmaya her iki takım taraftarları da fazla ilgi göstermedi.

        Karşılaşmada tribünlerin büyük bölümünün boş olduğu gözlendi. Galatasaraylı taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümün yarısını boş bıraktı.

        Bursasporlu taraftarlar maç öncesi futbolcuları tribünlere çağırıp, "Adam gibi oynayın, şampiyon olmayın" şeklinde tezahürat yaptı.

        ANKARAGÜCÜ LEHİNE TEZAHÜRAT

        Bursasporlu taraftarlar Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta şampiyonluğunu ilan ederek TFF 1. Lig'e yükselen Ankaragücü lehine tezahürat yapmayı unutmadı.

        Maçın 6'ncı dakikasında "Ankaragücü" diye bağıran yeşil-beyazlı taraftarların ellerinde sarı-lacivertli balonlar olduğu gözlendi.

        BURSASPOR'DA 5 DEĞİŞİKLİK

        Bursaspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu ise geçen haftaki 11'de 5 değişiklik yaptı.

        Topçu, yeşil-beyazlı takımın Akhisar Belediyespor ile deplasmanda oynadığı ve 5-1 kaybettiği maçta ilk 11'de sahaya çıkan Erdem Özgenç, İsmail Konuk, Jorquera, Sercan Yıldırım ve Kubilay Kanatsızkuş'u yedek soyundurdu.

        Mutlu Topçu, bu oyuncuların yerine Ertuğrul Ersoy, Onur Atasayar, Mert Örnek, Faty ve Stancu'ya ilk 11'de yer verdi.

        GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

        Stat çevresi ve içinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

        Taraftarlar stada 3 aşamalı aramadan geçtikten sonra girdi. Güvenlik tedbirleri kapsamında stadın Dikkaldırım semtine bakan Ayrancı Caddesi araç trafiğine kapatıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ